Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica
Economia circular

Vaersa invertirà 4,7 milions d’euros en l’automatització de la planta de selecció d’envasos d’Alzira per a augmentar-ne el rendiment

24/01/2023
  • Es passarà d’una capacitat de 3 a 8 tones a l’hora i un increment d’eficàcia en la selecció d’envasos lleugers

Vaersa, empresa pública dependent de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, invertirà 4,7 milions d’euros en l’automatització de la planta de selecció d’envasos d’Alzira. Les obres començaran el novembre de 2023 i està previst que el març de 2024 es realitzen les proves de posada en marxa de la nova línia de selecció.

Segons ha explicat la consellera Isaura Navarro, la planta d’Alzira va ser la primera instal·lació de la Comunitat Valenciana per a la selecció d’envasos lleugers i, per tant, “la que necessitava més impuls econòmic per a millorar-ne la tecnologia”.

S’espera que amb aquesta important inversió de l’empresa, dependent de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, “s’assolisca un augment significatiu del seu rendiment fruit de la renovació de les tecnologies i les diverses millores que comportarà la infraestructura, així com obtindre més eficiència per a continuar impulsant l’economia circular”.

De fet, la inversió permetrà augmentar el rendiment de la planta, que assolirà una capacitat de tractament de 8 tones d’envasos a l’hora, enfront de les 3 tones a l’hora actuals, així com incrementar l’eficàcia en la selecció d’envasos lleugers i obtindre materials seleccionats reciclables amb més qualitat.

A més, la creixent conscienciació ciutadana en la separació en origen dels residus ha suposat un increment en la recollida d’aquest tipus de residus als contenidors grocs, per la qual cosa s’ha de continuar augmentant el rendiment de les plantes de tractament per a absorbir aquests increments de flux.

Per mitjà de la inversió compromesa per Vaersa se segueix també millorar les condicions laborals, automatitzant la planta de selecció d’envasos lleugers per a reduir esforços i treballs repetitius, millorant l’ergonomia i reduint les tasques amb altes exigències físiques, per a conseqüentment permetre que les persones que treballen a la planta puguen fer treballs de més qualitat.