Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica
Habitatge

El Pla de barris de la Vicepresidència Segona destina 13 milions d’euros a la rehabilitació integral del grup Verge del Remei d’Alacant

24/01/2023
El Pla de barris de la Vicepresidència Segona destina 13 milions d’euros a la rehabilitació integral del grup Verge del Remei d’Alacant
  • El vicepresident segon i conseller d’Habitatge ha visitat el barri, en el qual es rehabilitaran un total de set edificis
  • Héctor Illueca assegura que aquesta intervenció farà que “456 famílies milloren l’accessibilitat i l’eficiència energètica dels seus habitatges”

El vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, ha visitat el barri Verge del Remei, on ha anunciat al veïnat una intervenció per a la rehabilitació integral dels 456 habitatges que conformen set edificis del grup d’habitatge públic, que compta amb una inversió de 13 milions d’euros, cofinançats pels fons europeus NextGeneration.

El vicepresident segon ha mostrat la seua satisfacció per aquesta inversió que permet “avançar en la consolidació de les polítiques públiques d’habitatge i la millora de la qualitat de vida als barris” de la Comunitat Valenciana. Tot això amb fons europeus, fons de la Generalitat i del mateix Ajuntament.

Héctor Illueca ha manifestat que amb aquesta actuació, “456 famílies milloraran l’accessibilitat i l’eficiència energètica dels edificis, la qual cosa permetrà reduir els costos de la factura de la llum”. A això cal sumar la regeneració urbana que suposarà la creació de dues “superilles” de prioritat per a vianants, a l’interior de les quals s’habilitaran zones de descans, arbredes amb ombra, zones de jocs infantils i un pàrquing amb vegetació fora de la zona reservada per a vianants. “En definitiva, millors serveis per a una millora de la qualitat de vida, aquesta és la nostra prioritat”.

En la visita al barri, i la posterior reunió amb el veïnat, Héctor Illueca ha estat acompanyat pel secretari autonòmic d’Habitatge i Funció Social, Alejandro Aguilar; la directora general d’Habitatge i Regeneració Urbana, Elena Azcárraga, i el regidor de Coordinació de Projectes de l’Ajuntament d’Alacant, Antonio Peral.

Regeneració urbana

La Direcció General d’Habitatge i Regeneració Urbana (en la resolució per a la concessió de les ajudes del Programa d’actuacions de rehabilitació a escala de barri del Pla de recuperació, transformació i resiliència 2021-2026 NextGeneration) concedeix a la ciutat d’Alacant una subvenció de 9.996.012 euros, 9.357.612 dels quals procedeixen del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i 638.400, de la Generalitat.

Així mateix, el consistori d’Alacant destinarà 3.054.027 euros més al barri Verge del Remei, la qual cosa, sumada als 10 milions de fons Next Generation, ascendeix a 13 milions d’euros que rebrà aquest grup d’habitatge públic.

Aquesta convocatòria es destina al finançament d’actuacions integrals de regeneració urbana, incloent-hi obres de rehabilitació en edificis d’ús predominantment residencial i habitatges, i d’urbanització o reurbanització d’espais públics dins dels denominats entorns residencials de rehabilitació programada (ERRP).

Descripció de les actuacions

L’actuació es concreta en un àmbit format per set edificis amb un total de 456 habitatges al barri Verge del Remei. Es duran a terme actuacions en l’eficiència energètica que suposen una reducció de consum d’energia primària inferior al 60 %, mitjançant la incorporació d’aïllament tèrmic exterior a les façanes, el doblat de les fusteries exteriors, la col·locació d’aïllament tèrmic en cobertes, així com la col·locació de tendals en balcons i finestres.

També es realitzaran dues superilles o plataformes de prioritat per als vianants al voltant dels edificis rehabilitats, mantenint la circulació perimetral de cotxes i creant, a l’interior d’aquestes illes, carrers de prioritat per als vianants amb zones d’estada i arbratge.

El Pla de barris que beneficia els 23 municipis de la Comunitat Valenciana que han presentat els projectes suposa destinar un total de 142.848.665 euros a la rehabilitació de barris vulnerables per al període 2022-2026, la qual cosa millorarà la situació dels residents de 7.158 habitatges. Aquests protocols estaran en vigor fins al 31 de juliol de 2026.

El vicepresident Héctor Illueca també ha destacat durant la visita l’esforç inversor que el Consell està fent per a millorar la situació del parc públic d’habitatge de la ciutat d’Alacant, on en els últims anys ha destinat més 48,2 milions d’euros, entre els quals destaca els 13,4 milions invertits en rehabilitació i regeneració del parc públic, els prop de 13 milions destinats al barri Miguel Hernández, els 4,7 milions de l’àrea de regeneració urbana del barri Verge del Carme o els 2,3 milions destinats a l’adquisició de 58 habitatges.

Galeria d'imatges