President

Ximo Puig afirma que l’aposta del Consell per l’educació “està donant resultats” amb una reducció a la meitat del fracàs escolar des de 2015

01/02/2023
Ximo Puig afirma que l’aposta del Consell per l’educació “està donant resultats” amb una reducció a la meitat del fracàs escolar des de 2015
  • Subratlla que s’ha facilitat “el millor escenari per a tindre la millor educació”, amb inversions en infraestructures educatives de 1.400 milions d’euros i un increment de prop de 15.000 docents
  • El president ha visitat els col·legis Vicent Marçà i Herrero de Castelló de la Plana, on ha destacat l’aliança entre Generalitat i ajuntaments per a “la transformació de tota l’arquitectura educativa”
  • La consellera d’Educació xifra en 103 milions el conjunt de la inversió en infraestructures educatives a la capital de la Plana i destaca que suposen crear 2.600 llocs de treball
Castelló de la Plana.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que l’impuls que ha donat el Consell per a facilitar “el millor escenari per a tindre la millor educació”, amb inversions en infraestructures educatives de 1.400 milions d’euros i un increment de prop de 15.000 docents en aquests huit anys, “està donant resultats”, ja que “des de 2015 fins ara s’ha reduït a la meitat el fracàs escolar”.

Així ho ha assenyalat durant la visita realitzada als col·legis Vicent Marçà i Herrero de Castelló de la Plana, on ha subratllat l’aliança establida entre la Generalitat i els ajuntaments per a “la transformació de tota l’arquitectura educativa de la Comunitat Valenciana”.

Puig ha destacat l’“impacte” que les actuacions del programa Edificant, les inversions directes de la Conselleria d’Educació i les iniciatives desenvolupades en col·laboració amb la Universitat Jaume I (UJI) estan tenint a Castelló de la Plana, per a fer que siga “una ciutat de referència” amb “les millors infraestructures educatives”, tot això junt amb la comunitat educativa.

“No hi ha res més important per al futur que l’educació”, ha assenyalat el president, que ha destacat també el “paper clau” i central de l’educació pública per a assolir l’excel·lència.

En aquesta línia, la consellera d’Educació, Raquel Tamarit, ha assenyalat que el seu departament inverteix, amb el pla Edificant, en actuacions directes i iniciatives com les desenvolupades juntament amb l’UJI, o per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques, més 103 milions d’euros en la construcció i la millora d’infraestructures educatives en aquesta legislatura a Castelló de la Plana.

“És, sens dubte, la ciutat de tot el territori amb més inversió en obres de la Conselleria”, ha assenyalat Tamarit, que s’ha referit també al fet que suposen la creació de “2.600 llocs de treball en el sector de la construcció només en la capital de la Plana”. Per tant, “millorar les infraestructures escolars és també sinònim de generació d’ocupació en diversos sectors productius”, ha dit.

Nous centres educatius

La construcció del CEIP Vicent Marçà, a punt d’acabar, ha comptat amb una dotació econòmica de 6,8 milions d’euros, i la rehabilitació integral del CEIP Herrero, ja finalitzada, ha suposat una inversió de 3,6 milions d’euros.

El CEIP Vicent Marcà consta de dues plantes i una capacitat per a 486 estudiants, que es distribueixen en una unitat d’Infantil de primer cicle, sis unitats d’Infantil de segon cicle i 12 unitats de Primària.

L’edifici s’ha dissenyat per a optimitzar l’eficiència energètica amb un sistema domòtic de control que n’ajusta de manera automàtica la intensitat en funció de la llum natural que entre a les aules a cada moment.

El CEIP Herrero té capacitat per a més de 240 alumnes i compta amb una unitat d’Infantil de primer cicle, tres unitats d’Infantil de segon cicle i 6 unitats de Primària.

L’edifici, de 3.580 metres quadrats, es caracteritza per una façana nova i modernitzada, i amplis finestrals que aporten llum a les diverses aules d’Educació Infantil i Primària. La biblioteca, el gimnàs i les aules d’Anglés i Informàtica també han estat completament remodelades. Tota la resta de les estances, a excepció de la cuina, que ja s’havia adequat anteriorment, s’han construït de nou.

La inversió total del pla Edificant en col·legis de Castelló de la Plana ascendeix a 21,2 milions d’euros i preveu també més actuacions en dos centres, concretament al CEIP Mestre Canós, en la demolició i la nova construcció del qual s’invertiran uns 5,2 milions d’euros, i el CEIP Elcano, la reposició del qual compta amb una inversió projectada de 5,6 milions d’euros.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Ximo Puig