Educació, Cultura i Esport

L’Ateneu Musical Schola Cantorum de la Vall d’Uixó guanya el 42é Certamen de Bandes de la Comunitat Valenciana

06/02/2023
L’Ateneu Musical Schola Cantorum de la Vall d’Uixó guanya el 42é Certamen de Bandes de la Comunitat Valenciana
  • La guanyadora de la quarta secció ha sigut la Unió Musical Sant Josep de Calassanç de Castelló
  • La guanyadora de la primera secció ha sigut l’Ateneu Musical Schola Cantorum de la Vall d’Uixó, amb el primer premi, la menció d’honor i el premi al seu director, Rafael Grau

La 42a edició del Certamen de Bandes de Música de la Comunitat Valenciana ha conclòs el diumenge 5 de febrer a l’Auditori del Palau de les Arts de València, en què competien les bandes finalistes de les seccions quarta i primera. 

En la quarta secció del certamen participava la Unió Musical Sant Josep de Calassanç de Castelló, dirigida per Carlos Pascual, que ha obtingut el primer premi i la menció d’honor, amb l’obra ‘Dioses y titanes’ de Carlos Vallés Donate com a peça obligada, el pasdoble ‘Esparteras’ de Francisco Signes i l’obra lliure ‘O Camiño das Ánimas en Pena’ de Ferrer Ferran.

En la primera secció participaven la Societat Musical La Amistad de Villafranqueza, dirigida per Eduardo Pérez Signes, i l’Ateneu Musical Schola Cantorum de la Vall d’Uixó, dirigida per Rafael Grau Vilar, amb l’obra obligada ‘Tres cuadros sinfónicos’ de Salvador Chuliá Hernández, que era una estrena absoluta.

En aquesta secció, la banda de Villafranqueza ha obtingut el primer premi amb 345 punts, mentre que la de la Vall d’Uixó ha aconseguit el primer premi i la menció d’honor amb 388. A més, Rafael Grau ha guanyat el premi al millor director.

Amb aquesta segona jornada ha acabat la 42a edició del Certamen de Bandes de Música de la Comunitat Valenciana, que va començar el passat 15 de gener amb les seccions segona i tercera.

La presentació del certamen ha estat a càrrec de Laura Grande i el jurat del certamen estava format per Marga Landete com a presidenta i Pere Manuel Aragó com a vicepresident i els vocals han sigut Immaculada Mateu Fortuño, José Alamá Gil, Lucía Marín Marín, María José Belenguer Dolz i Daniel Ferrero Silvage.

Galeria d'imatges