Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball
Nou programa

Climent: “El programa Expornet_Lab de l’Ivace i l’EOI facilitarà la internacionalització digital de 50 pimes valencianes”

07/02/2023
Climent: “El programa Expornet_Lab de l’Ivace i l’EOI facilitarà la internacionalització digital de 50 pimes valencianes”
  • El programa naix amb un pressupost de 250.000 euros i compta amb finançament del Fons Social Europeu
  • El programa conté 60 hores de formació i 30 hores de mentoria

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, i el director de l’Escola d’Organització Industrial (EOI), Raül Blanco, han presentat aquest matí el programa Expornet_Lab, un nou programa que permetrà a 50 pimes de la Comunitat Valenciana avançar en la seua internacionalització digital.

El conseller Climent ha explicat que “Expornet_Lab és un programa de formació i mentoria en línia que permetrà a les empreses la implementació d’un pla de competitivitat internacional” basat en la transformació digital, la innovació i la sostenibilitat.

Per al titular d’Economia Sostenible, les empreses “tenen el món al seu abast gràcies a les tecnologies” i poden portar els seus productes a clients potencials de tot el planeta, la qual cosa suposa “grans oportunitats per a les nostres empreses”.

Segons Climent, “el client del segle XXI està acostumat al fet que la distància física no siga cap barrera ni per a comunicar-se ni per a comprar un producte”. Per això, ha indicat, les empreses “han d’optar per la digitalització, s’han de moure i ser competitives allí on es troben els seus clients”, ha indicat.

En la seua intervenció ha destacat l’aposta de la Conselleria, a través de l’Ivace, per la internacionalització digital, “que es reafirma amb la posada en marxa d’aquest nou programa, que compta amb 60 hores de formació i 30 hores de mentoria perquè les empreses puguen treballar el seu propi pla de competitivitat digital internacional”, ha explicat.

En paraules de Raül Blanco, “aquest projecte dona continuïtat a les actuacions de l’Escola d’Organització Industrial amb l’Ivace, complementant els projectes que actualment s’estan desenvolupant amb el finançament de Next Generation EU, amb aquesta iniciativa de formació i acompanyament gratuït per a les pimes de la Comunitat”.

Expornet_Lab està dotat amb un pressupost de 250.000 euros —aportats a parts iguals entre l’EOI i Ivace Internacional a través d’un conveni de col·laboració— per a oferir a les pimes de la Comunitat, de manera completament gratuïta, un programa de formació en continguts dirigits a implantar una estratègia seriosa de transformació digital que els permeta competir de manera avantatjosa en els mercats internacionals.

A més, aquest programa compta amb finançament europeu a través del Fons Social Europeu (FSE).

Per a assolir més convocatòria d’aquest programa s’organitzaran en el mes de febrer tres esdeveniments empresarials de presentació del programa, un en cada província. Aquests esdeveniments tindran un format de networking, o treball en xarxa, i s’hi presentaran els objectius del programa, els continguts, etc.

El 7 de març és la data límit de presentació de sol·licituds i el 14 de març començarà aquest programa de transformació digital.

Característiques del programa

Durant les 60 hores de formació en línia, les empreses participants tindran accés a un claustre de docents i professionals que els facilitaran tota la informació i el coneixement clau per a tindre una visió transversal de les oportunitats i les eines tecnològiques disponibles.

En concret, podran conéixer metodologies àgils de treball, com ara Scrum; aprofundir en aspectes clau d’internacionalització (mitjans de pagament, logística internacional o duana digital, entre altres), i podran conéixer tecnologies clau com ara la intel·ligència artificial o el metavers.

El perfil d’empreses al qual està orientat aquest programa formatiu són pimes de la Comunitat Valenciana que tinguen més de 2 anys d’activitat i que tinguen una vocació d’internacionalització. La convocatòria es troba oberta fins al dia 3 de març i les empreses interessades poden sol·licitar inscripció a través de la pàgina web d’Ivace o el correu eoimediterraneo@eoi.es.​​​​​​​

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Declaracions del conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent