Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball
Publicació d’ajudes

Ivace Innovació llança nova convocatòria perquè els centres tecnològics desenvolupen projectes d’R+D amb empreses

08/02/2023
  • La convocatòria està cofinançada en un 60 % a través del Programa de la CV Feder 2021-2027 i romandrà oberta fins al 17 de març
  • En 2022 l’Ivace va proporcionar suport a més d’un centenar de projectes d’R+D en col·laboració amb 350 empreses

La Unitat d’Innovació de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), dependent de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, ha publicat una nova convocatòria d’ajudes per a donar suport a projectes d’R+D desenvolupats pels onze centres tecnològics de la Comunitat Valenciana en col·laboració amb empreses.

El pressupost destinat ascendeix a 20 milions d’euros, “amb els quals continuarem enfortint —ha assenyalat el conseller d’Economia Sostenible, Rafa Climent— l’activitat que desenvolupen els centres tecnològics a favor de les empreses valencianes i la millora del benestar general de la societat”.

“Des de la Conselleria d’Economia i l’Ivace apostem per projectes disruptius, de tecnologia avançada i alt coneixement científic, que ajuden les empreses a guanyar en competitivitat i permeten satisfer les necessitats reals de les empreses tant actuals com futures”, ha indicat Climent.

Aquesta convocatòria està cofinançada en un 60 % a través del Programa de la Comunitat Valenciana Feder 2021-2027 i romandrà oberta fins al 17 de març.

En 2022 el nombre total de projectes finançats dins d’aquesta convocatòria va ascendir a un centenar amb la participació d’un total de 350 empreses.

El màxim responsable d’economia ha destacat el “paper necessari” d’aquests centres generadors de coneixement com a dinamitzadors de l’R+D+I i impulsors d’un nou model productiu.

Les ajudes que l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial destina als centres tecnològics de la Comunitat Valenciana procedeixen de dues línies de finançament. Una de les quals, cofinançada amb fons europeus i destinada a proporcionar suport a la investigació més madura en col·laboració amb empreses, que permeta obtindre resultats que poden ser transferits als sectors industrials a curt termini.

La segona línia, composta per fons exclusius de la Generalitat, finança investigació a mitjà i llarg termini i és necessària per a avançar en noves tecnologies, materials, productes i serveis.

Està previst que aquesta línia de fons propis de la Generalitat s’adjudique el pròxim mes de març.