Hisenda i Model Econòmic

La Generalitat ha atorgat 9,1 milions en 2023 a empreses i projectes de l’Horta Sud

08/02/2023
La Generalitat ha atorgat 9,1 milions en 2023 a empreses i projectes de l’Horta Sud
  • Arcadi España: “El nostre principal objectiu és crear ocupació i fomentar el desenvolupament econòmic de la comarca”
  • El conseller d’Hisenda participa en la jornada de presentació de la Càtedra Microempresa i Pimes Horta Sud, organitzada per Florida Universitària

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, ha destacat que l’Institut Valencià de Finances “ja ha aprovat aquest mateix 2023, a l’Horta Sud, 18 operacions per valor de 9,1 milions, i tenim en tramitació 41 operacions per un import de 17,5 milions”.

Arcadi España ha valorat durant la seua participació junt amb el director de l’IVF, Manuel Illueca —en la jornada de presentació de la Càtedra Microempresa i Pimes Horta Sud, organitzada per Florida Universitària—, el paper de les pimes o microempreses, perquè “han permés a la Comunitat Valenciana assolir un rècord d’ocupació amb més de 2 milions d’afiliats just després de 3 anys de la pitjor pandèmia de l’últim segle”.

En aquest sentit, ha lloat el paper de la comarca de l’Horta Sud perquè “sense aquesta no s’entén l’àrea metropolitana de València i, a més, compta amb un teixit industrial que dona confiança a les empreses i permet atraure-hi inversió”. “De fet, aglutina més de 28.000 empreses, la qual cosa suposa que concentra el 15 % d’empreses de la província”.

El responsable de les finances valencianes també ha subratllat que el principal objectiu de la Generalitat “és crear ocupació i fomentar el desenvolupament econòmic de l’Horta Sud”, i hi ha afegit que és necessari “que siga l’Administració la que s’adapte a les necessitats de cada territori i compartisca riscos amb les seues empreses i autònoms”.

Així, Arcadi España ha apel·lat al fet que la Generalitat siga “una administració emprenedora que actue com a palanca per a generar inversió, donant suport també en la resposta europea i millorant l’eficiència de l’Administració per a transformar el sector públic en un facilitador de l’arribada dels fons europeus”.

Mesures contra la inflació

Durant la seua intervenció, el conseller ha destacat la resposta decidida del Consell per a “protegir les persones, les empreses i els autònoms”, i ha recordat que només durant els dos primers anys de la pandèmia la Generalitat “va posar a la disposició del teixit productiu valencià més de 1.200 milions, dels quals, en els plans de solvència a l’empresa per a fer front a la COVID-19, vam concedir a l’Horta Sud 8 milions que van beneficiar 259 autònoms amb més d’1,15 milions, i amb prop de 8 milions a més de 170 empreses”.

Així mateix, el titular d’Hisenda ha detallat la implementació de mesures per a frenar les conseqüències de la inflació, com ara “la baixada d’impostos en l’IRPF per al 97 % dels contribuents, i hem repartit més de 16 milions en ajudes econòmiques de 300 euros per a tots els autònoms valencians que han patit les conseqüències de la guerra d’Ucraïna”.

En concret, el conseller ha detallat que les línies de finançament que té en marxa l’IVF per a microempreses i pimes són la línia Reactiva Feder, amb trams no reembossables a un màxim del 30 %, i en aquest moment compta amb 180 milions d’euros i un tipus d’interés fix per damunt de l’euríbor, que és “un finançament atractiu per a companyies que comencen i per a microempreses i autònoms, perquè els préstecs tenen un mínim de 20.000 euros”.

“Per a empreses que tenen esgotada la possibilitat d’aconseguir ajudes, l’IVF ofereix una línia de finançament general, a la qual se suma el fet que l’SGR dona avals perquè la banca comercial les finance; també tenim línies de préstecs participatius, per als quals s’estan fent els primers passos, i préstecs subordinats per a empreses que tenen idea de créixer”, hi ha afegit Arcadi España.

Finalment, el conseller ha recalcat la capacitat d’innovació de la Comunitat Valenciana a l’hora de generar confiança, i ha posat l’exemple del grup Volkswagen a Sagunt, “una oportunitat estratègica en què la confiança en l’estabilitat política i social de la nostra comunitat i l’existència d’un teixit empresarial fort obri la porta a una automoció sostenible amb més i millor ocupació”, al mateix temps que ha destacat que es tracta d’“un pol d’innovació que afectarà positivament totes les empreses valencianes”.

La Càtedra Microempresa i Pimes Horta Sud, creada conjuntament per l’Institut Empresarial de l’Horta Sud i Florida Universitària, té per objecte donar resposta a les necessitats de les empreses d’aquesta comarca, que es caracteritza per un teixit empresarial i industrial compost majoritàriament per pimes.

Galeria d'imatges