Educació, Cultura i Esport

El festival Ensems col·labora amb el concurs d’interpretació de música de nova creació Recre@

16/02/2023
El festival Ensems col·labora amb el concurs d’interpretació de música de nova creació Recre@
  • Fabrik Quartet, guanyadors de l’edició 2022 del concurs, estrenaran una obra en l’edició d’enguany d’Ensems
  • La 45a edició d’Ensems tindrà lloc en diferents espais de València, Castelló i Alacant del 15 al 24 de setembre

El festival Ensems, dedicat a l’experimentació sonora i les músiques inusuals, col·labora amb la quarta edició de Recre@, el concurs d’interpretació de música de nova creació organitzat per FestMus, el festival del Conservatori Superior de Música de Castelló, que té lloc aquesta setmana.

Una part important del primer premi d’aquest concurs és precisament l’oportunitat d’estrenar una obra de nova creació a la següent edició del festival Ensems, en la forma d’un encàrrec específic de composició. D’aquesta manera, els guanyadors de l’edició 2022 de Recre@, Fabrik Quartet, oferiran un concert en la pròxima edició d’Ensems, al mes de setembre, amb l’obra encàrrec de l’IVC ‘Més enllà de la quarta dimensió’, de José Luis Escrivà. 

La final del IV Recre@ ha tingut lloc a l’Auditori de Castelló el dimecres 15 de febrer amb la participació dels grups Sauti Duo, Anake Group, Aleoç Duo, Kuarist i Trio Metamorfozze. El primer premi, que inclou un concert i una ‘masterclass’ a Ensems 2024 i a FestMus, ha correspost al quartet de saxòfons Kuaris, mentre que el segon premi ha recaigut en el duo de percussió Sauti Duo. 

El jurat d’aquesta quarta edició està compost pels compositors Carlos R. Carrillo, Rodrigo Sigal i Voro Garcia, el flautista Alejandro Escuer i la professora de cant Gisela Morales. A més, el dijous 16 de febrer Fabrik Quartet, guanyadors de l’anterior edició, ofereixen un concert a l’Auditori de Castelló, on estrenaran l’obra encàrrec de l’IVC. 

Ensems

La 45a edició d’Ensems, el festival de música de nova creació degà a l’Estat espanyol, tindrà lloc en diferents espais de València, Castelló i Alacant del 15 al 24 de setembre, amb un fil argumental i una programació que s’anunciaran pròximament. El festival Ensems està organitzat per la Conselleria de Cultura mitjançant l’Institut Valencià de Cultura.

Galeria d'imatges