Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Societat digital

Més del 90 % de la població de la Comunitat Valenciana disposa ja de cobertura de banda ampla a les seues llars

18/02/2023
  • La inversió ascendeix a 72 milions en els últims 4 anys

La Comunitat Valenciana ha rebut en els últims 4 anys un total de 72 milions d’euros procedents del Programa Unico, que ha permés que més del 90 % de les persones valencianes disposen ja de cobertura de banda ampla als seus domicilis.

A més, el Programa Unico - Indústria i Empreses, gestionat conjuntament entre el Ministeri d’Assumptes Econòmics i la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, destinarà en 2023 un total de 6,4 milions d’euros per a millorar la connectivitat en 122 polígons industrials de la Comunitat Valenciana situats en 153 municipis.

Segons ha explicat la consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno, “els serveis de banda ampla permeten millorar la funcionalitat i la qualitat dels serveis digitals, com ara més rapidesa en les descàrregues, realització telemàtica de tràmits de manera accessible, possibilitat d’accés a plataformes de streaming o millorar la qualitat de les videotrucades. Tot això contribueix a augmentar el benestar i la qualitat de vida digital de tota la ciutadania i la competitivitat de les empreses”.

El Programa d’universalització d’infraestructures digitals per a la cohesió (Unico) recull un conjunt de mesures, alineades amb les polítiques digitals marcades per la Comissió Europea, la finalitat de les quals és garantir una connectivitat digital adequada per al 100 % de la població, promovent la desaparició de la bretxa digital entre zones urbanes i rurals.

La meta és que en 2025 el 100 % de la població gaudisca de cobertura fixa a 100 Mbps i el 75 % de cobertura mòbil 5G. Quant a aquests paràmetres, la situació de la cobertura de banda ampla a la Comunitat Valenciana és bona respecte a la mitjana nacional, i molt destacada respecte a la mitjana de la Unió Europea, perquè més del 90 % de la població gaudeix ja de cobertura a més de 100 Mbps, mentre que la mitjana nacional se situava en el 88,31 % segons les últimes dades oficials que es tenen, que corresponen a 2021.

Quant a la situació de la cobertura mòbil 5G a la Comunitat Valenciana, segons les últimes dades facilitades per la Secretaria d’Estat de Telecomunicacions i Infraestructures Digitals, assoleix el 57,17 % del territori valencià.