Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Universitats

La Generalitat assoleix la unanimitat de sindicats i universitats per a modificar el text del decret que obrirà la porta al desbloqueig del conveni col·lectiu

27/02/2023
  • La Generalitat ha consignat una línia pressupostària de 21 milions en els pressupostos per a la millora retributiva del personal laboral

La Conselleria d’Innovació Universitats, Ciència i Societat Digital ha reunit la Mesa General d’Universitats, en la qual participen, a més, representants de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic, la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública i la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball; els sindicats, i les universitats públiques de la Comunitat Valenciana, en la qual s’ha aprovat per unanimitat el text per a la modificació del Decret 174/2002 que obri la porta al desbloqueig del conveni col·lectiu del personal laboral de les universitats valencianes.

En la Mesa s’han tractat i s’han sotmés a votació les propostes que es van presentar en la reunió de la Mesa Tècnica, celebrada el dia 17 de febrer, en què es van recollir les aportacions dels sindicats i les universitats per al text proposat que ha permés hui concretar un text definitiu per a modificar el Decret 174/2002.

El text presentat per la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital juntament amb la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic ha obtingut el suport i el vot unànime de tots els sindicats representats en la Mesa i de totes les universitats.

El pas següent serà informar de l’acord al Consell de Valencià d’Universitats i Formació Superior, que tindrà lloc demà, per a iniciar a continuació la tramitació administrativa perquè l’aprove el Consell.

La consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno, s’ha mostrat satisfeta davant del consens obtingut per part de tots els agents que participen en la negociació. “Aquest èxit és fruit del treball i la bona voluntat de tots els agents que treballem per millorar les condicions laborals del personal laboral. Continuarem apostant fermament pel dret d’aquests treballadors i treballadores per aconseguir desbloquejar el seu conveni col·lectiu”.

El conseller d’Hisenda, Arcadi España, ha precisat el fet de “dialogar, acordar, desbloquejar; un esforç conjunt per a millorar les condicions del personal laboral de la Universitat, cosa que és també millorar l’educació pública. Vull agrair a sindicats i universitats la voluntat d’acord i de cerca de solucions”.

La Generalitat Valenciana ha consignat una línia pressupostària dotada amb 21 milions d’euros en els pressupostos per a l’exercici de 2023. Amb l’aprovació de la modificació del decret 174/2002 es garanteix la millora de les condicions retributives i es reconeix l’antiguitat del col·lectiu d’associats.