Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
ISEACV

Morella acull docents d’Ensenyaments Artístics Superiors en les segones Jornades Formatives de l’ISEACV

02/03/2023
Morella acull docents d’Ensenyaments Artístics Superiors en les segones Jornades Formatives de l’ISEACV
  • La directora general de l'ISEACV, Inmaculada Sánchez, ha presentat aquestes jornades, que tindran lloc del 28 al 31 de març, amb la participació de professorat d'estudis superiors de Dansa, Música i Art Dramàtic
  • Hi participaran professionals com ara el director del Festival Ljubljana d'Eslovènia, Darko Brlek, o el concertino de l'Orquestra de la Royal Opera House Covent Garden de Londres, Vasko Vassilev  

L’Institut Superior d’Ensenyaments Artístics de la Comunitat Valenciana, ISEACV, dependent de la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, celebrarà del 28 al 31 de març una nova trobada de formació per al professorat dels centres artístics superiors de la Comunitat Valenciana.
 
La directora general de l’ISEACV, Inmaculada Sánchez, ha presentat aquest dijous aquestes jornades a Castelló de la Plana, acompanyada per l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés; la directora de l’Escola Superior d’Art Dramàtic de València, Esther Alabor; el director del Conservatori Nacho Duato de València, Francisco Salmerón, i el director del Conservatori Superior de Música Salvador Seguí de Castelló, Jose Vicente Campos.

Enguany, les jornades formatives de l’ISEACV van dirigides al professorat d’estudis superiors de Dansa, Música i Art Dramàtic. Inmaculada Sánchez ha assenyalat que l’objectiu és “servir com a intercanvi d’experiències i com a reciclatge del professorat, però, sobretot, que arribe a l’alumnat a l’hora de desenvolupar aquests estudis superiors”.  

Aquestes trobades serviran per a generar sinergies d’investigació, metodologies i per a la creació de nous projectes intercentres, a més de fomentar la convivència i l’intercanvi d’experiències entre el professorat dels sis centres superiors, tots públics.

Morella, seu de les jornades

Morella és, per segon any consecutiu, seu de les sessions de formació dels centres dependents de l’ISEACV, que, com en l’anterior edició, se celebraran a les instal·lacions del CdT de Morella, dependent de la Secretaria Autonòmica de Turisme.

En aquest sentit, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha valorat que aquestes activitats es desenvolupen a la capital dels Ports, “perquè a Morella apostem per la cultura, la formació i les trobades de tots els àmbits, i a més comptem amb la bona experiència de l’any passat”.

Ripollés ha destacat que els escolars de Morella podran ser protagonistes també de les jornades, a través dels tallers per a l’alumnat del col·legi i de l’institut de la ciutat.
 
Les ponències i els tallers han sigut dissenyats des dels conservatoris i les escoles superiors, amb temàtiques molt diverses que concerneixen les tres disciplines artístiques i a la realitat de l’estudiantat.
 
Cal destacar la taula de debat sobre la Llei d’ensenyaments artístics superiors, que està en ple procés de consulta pública, després que s’haja aprovat l’avantprojecte de llei en el Consell de Ministres recentment. La presència dels ministeris d’Educació i d’Universitats servirà per a donar a conéixer la realitat dels ensenyaments artístics superiors i per a dialogar amb l’objectiu d’assolir una esperada llei que dignifique aquests estudis de grau universitari.

Entre els ponents que participaran destaquen artistes d’àmbit internacional com Darko Brlek, director del Festival Ljubljana, Eslovènia; Vasko Vassilev, concertino de l’Orquestra de la Royal Opera House Covent Garden de Londres, o Stephen Macrae, ballarí del Royal Ballet Opera House, també del Covent Garden de la capital britànica.

Galeria d'imatges