Educació, Cultura i Esport

Tamarit: “El pròxim curs ampliem la xarxa d’EOI amb 4 noves seccions a Santa Pola, Riba-roja, Enguera i Chelva”

07/03/2023
Tamarit: “El pròxim curs ampliem la xarxa d’EOI amb 4 noves seccions a Santa Pola, Riba-roja, Enguera i Chelva”
  • La consellera visita la nova mediateca de l’EOI d’Elx oberta a tota la ciutadania 
  • Les EOI valencianes són les que més alumnat matriculat tenen de tot l’Estat i la valenciana és l’única autonomia que té una EOI virtual pública

La consellera d'Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit, ha visitat la mediateca de l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI) d’Elx, un nou servei que la xarxa d’EOI valencianes ofereix a tota la ciutadania, on es pot trobar tota classe de recursos en format de fitxes d’autoaprenentatge i material audiovisual per a poder practicar i aprendre llengües de manera autònoma.

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha invertit vora 1 milió d’euros en la construcció i dotació de les primeres sis mediateques de les EOI, un servei que, a més de a l’EOI d’Elx, també s’ofereix ja a les EOI de Gandia i Castelló de la Plana, i que pròximament s’obrirà a les EOI d’Alacant, València-Saïdia i Xàtiva, on ja estan previstes les obres. 

Raquel Tamarit, junt amb el director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano, ha conegut de la mà de l’equip directiu de l’EOI d’Elx els recursos que ofereix la nova mediateca no sols a l’alumnat de l’escola, sinó també a totes aquelles persones interessades a millorar el seu nivell d’idiomes. 

“Ens fa molta il·lusió veure l’acceptació que estan tenint les mediateques que ja tenim en funcionament, com aquesta d’Elx”, ha destacat la consellera, i hi ha afegit: “Amb les mediateques posem a l’abast de qualsevol persona una sèrie d’eines per a l’adquisició o el reforç de llengües, a través de la formació contínua i al llarg de la vida en un horari flexible i un format diferent de l’assistència a cursos”. 

La consellera ha insistit en el fet que les mediateques “no sols són espais dissenyats per a facilitar l’aprenentatge lingüístic de manera autònoma i flexible, sinó que també són un pont cap a la convivència comú entre cultures, ja que gràcies als intercanvis lingüístics, els tallers pràctics i les xarrades culturals que acullen estem afavorint la relació intercultural i l’estima per les llengües”.

Noves seccions per a aprendre llengües el curs que ve

A més de destacar l’enriquiment educatiu en la formació en idiomes que proporcionen les mediateques, la consellera Raquel Tamarit ha avançat que “el pròxim curs 2023-2024 la xarxa d’EOI valencianes comptarà amb 4 noves seccions. Una d’aquestes, i molt important, serà la de Santa Pola, que estarà a l’IES Cap de l’Aljub i que oferirà anglés, francés i valencià. Aquesta nova secció dependrà de l’EOI d’Elx”. 

Les altres tres seccions noves per al curs que ve seran la de Riba-roja de Túria i la de Chelva, que dependran de l’EOI de Llíria i que oferiran valencià i anglés, i una nova secció a Enguera que dependrà de l’EOI de Xàtiva i que oferirà valencià i anglés per a la comarca de la Canal de Navarrés.

La secció de Riba-roja de Túria tindrà la seua seu a l’IES El Quint. L’IES d’Enguera allotjarà la secció d’idiomes en aquest municipi i la nova secció de Chelva s’ubicarà a l’IES Alto Turia.

EOI valencianes: primeres en el rànquing d’alumnat en tot l’Estat

En la visita, la consellera Tamarit ha explicitat que “som la comunitat autònoma amb més gent matriculada en escoles oficials d’idiomes, més del doble que Euskadi i molt per damunt d’autonomies que ens superen en població, ja que comptem amb 15.000 alumnes més que Catalunya i Madrid i 18.000 més que Andalusia”. 

Raquel Tamarit ha assegurat que “la millora del nivell de coneixement de les llengües per part dels valencians i les valencianes, apostant per una xarxa pública de qualitat a l’abast de tothom, ha estat una prioritat de la nostra conselleria des de fa 8 anys, i prova d’això és que hem passat de 17 EOI a 26, amb 29 seccions en altres poblacions. Però no només això, abans s’oferien 7 idiomes d’aprenentatge i ara n’oferim 17 en tota la xarxa. A tot això cal sumar que hem sigut la primera autonomia que ha posat en marxa una EOI virtual pública”. 

Galeria d'imatges