Presidència

El Consell autoritza el conveni amb l’FVMP per a finançar un programa dirigit a pal·liar el despoblament

10/03/2023
  • L’acord té un pressupost màxim de 450.000 euros per a 2023
  • L’objectiu que té és dotar dels recursos necessaris l’Oficina contra el Despoblament de l’FVMP

El Consell ha autoritzat a subscriure un conveni entre la Generalitat i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) per a finançar un programa d’ajuda, col·laboració i assessorament per a pal·liar el despoblament a la Comunitat Valenciana.

La Generalitat destinarà un màxim de 450.000 euros durant 2023 a l’FVMP amb la finalitat de dotar dels recursos necessaris l’Oficina contra el Despoblament, creada per aquesta entitat, per a frenar aquest procés i fer que revertisca en totes aquelles entitats locals on siga possible.

Segons l’acord, l’FVMP traslladarà propostes a la Direcció General de l’Agenda Valenciana Antidespoblament sobre les mesures que cal realitzar i l’impacte de les que ja s’estan executant, així com informar sobre altres experiències amb polítiques que incideixen en els municipis en risc de despoblament.

Així mateix, l’FVMP col·laborarà amb AVANT en la presa de contacte amb els diversos agents socials i econòmics vinculats a ajuntaments, mancomunitats, grups d’acció local, associacions, agències d’ocupació i desenvolupament local, etc., de municipis en risc de despoblament.

Activitats

Entre les activitats subvencionables destaquen el desenvolupament del programa REVIU, que ofereix informació a les famílies perquè s’instal·len en pobles amb el risc de despoblament; l’assessorament en l’execució del projecte Itinerant, que busca acostar les persones professionals als domicilis de cada municipi xicotet, i la col·laboració i l’organització d’activitats de la Ruta 99 i el manteniment dels continguts de la seua pàgina web.