Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Districte Digital

Districte Digital assoleix les 500 empreses vinculades al seu ecosistema en tota la Comunitat Valenciana

11/03/2023
  • El hub tecnològic impulsat per la Generalitat segueix l’expansió amb una nova seu al port d’Alacant
  • Josefina Bueno destaca el paper de Districte Digital com a impulsor de la transformació del model productiu de la Comunitat Valenciana

Districte Digital Comunitat Valenciana, el hub tecnològic impulsat per la Generalitat Valenciana a través de la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, ha assolit les 500 empreses i corporacions vinculades a aquest ecosistema tech de la regió, consolidant una trajectòria que ha permés posicionar la Comunitat Valenciana, amb la ciutat d’Alacant al capdavant, com a referent del corredor mediterrani de la innovació.

Districte Digital treballa amb l’objectiu de generar i promocionar projectes d’innovació, riquesa i ocupació en l’àmbit de les noves tecnologies i propiciar el canvi de model productiu tradicional cap a l’economia digital a la Comunitat Valenciana.

Per a fer-ho, utilitza els avantatges competitius del territori valencià per a crear un entorn únic capaç d’albergar empreses tecnològiques i talent. El hub s’articula d’aquesta manera com una gran base de dades de la innovació que es produeix a la nostra regió i que serveix de nexe d’unió entre les necessitats de les corporacions i les solucions disponibles en el mercat, o els seus possibles desenvolupaments.

La consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno, ha destacat la importància de Districte Digital com a impulsor de la transformació del model productiu de la Comunitat Valenciana cap a una economia més resilient i competitiva. “Hem creat espais on es fomenta la creació d’ocupació, la implantació d’empreses i la transferència de coneixement, i aquesta transformació del nostre territori l’estem liderant des d’Alacant per a tota la Comunitat”.

En línia amb aquesta fase d’expansió, aquest mes de març ha assolit la fita d’arribar a les 500 corporacions i entitats vinculades al seu ecosistema per alguna de les formes d’adhesió: un total de 86 són companyies i empreses emergents tecnològiques instal·lades en alguna de les sis seus que comprén; 263 són firmes associades com a partner, repartides per tota la Comunitat Valenciana; 148 són institucions i organitzacions col·laboradores, i 5 són empreses amb domicili fora de la Comunitat Valenciana, vinculades a l’ecosistema digital com partner internacional.

Després de l’obertura a la fi de 2022 de la seu a Gandia (València), Districte Digital ha procedit aquesta setmana a la posada en marxa de la nova seu 5, un complex de quatre edificis de nova construcció al moll 5, on la Generalitat ha recuperat per al sector i la ciutadania un espai emblemàtic en ple cor del port d’Alacant.

Aquestes instal·lacions, que tenen una capacitat per a 560 persones treballadores, ja han començat a albergar les primeres companyies en un procés d’incorporació que s’estendrà al llarg de les pròximes setmanes.

El perfil de les empreses instal·lades i de les associades comprén pràcticament tots els sectors i subsectors vinculats a la innovació i la nova economia. En termes generals, prop del 20 % d’aquestes empreses es dediquen al sector del màrqueting digital; un 15 %, al desenvolupament de programari, i el 13 %, als serveis digitals. Al voltant del 7 % estan relacionades amb el sector del turisme i els viatges, el 5 % es dediquen a la transformació digital i un 5 % al sector de la salut digital, o e-health. Les empreses dedicades als sectors de les TIC, el media gaming, els eSports, el sector de la sostenibilitat i les energies renovables constitueixen, cadascun d’aquests, el 4 % del total.

Quant a les empreses vinculades a Districte Digital com a col·laboradores, el 45 % són empreses de serveis, el 29 % són associacions, el 12 % són de cotreball, el 8 % institucions i un 6 % són ajuntaments.