Presidència

Més de 2.100 persones han assistit al planetari per a veure en directe ‘Les Nocturnes d’hivern’ de l’Hemisfèric

10/03/2023
Més de 2.100 persones han assistit al planetari per a veure en directe ‘Les Nocturnes d’hivern’ de l’Hemisfèric
  • Aquest dissabte, 11 de març, a les 20.00 hores, serà l’última sessió del cicle que mostra algunes de les nebuloses més brillants del firmament nocturn a l’hivern

Més de 2.100 espectadors i espectadores han assistit al planetari per a veure en directe Les Nocturnes d'hivern des que es va iniciar el cicle el passat mes de gener. Aquest dissabte, 11 de març, a les 20 hores, l'Hemisfèric celebra l'última sessió del cicle de planetari dedicat al cel a l'hivern.

Guiats per la narració en directe de personal divulgador, el públic contempla en la pantalla gegant de l'Hemisfèric algunes de les nebuloses més brillants del firmament nocturn, com la que es troba a la constel·lació d'Orió, l'agrupació estel·lar formada per centenars de components a Canis Major o la majestuosa dansa còsmica que protagonitzen les estreles Mizar i Alcor a l'Ossa Major.   

Durant la sessió, s'expliquen, a més, històries mitològiques fascinants, l'evolució de les estreles i alguns dels exoplanetes més estranys i sorprenents, dels quals fins fa poc es creia impossible la seua existència. 

Galeria d'imatges