Presidència

El Palau de la Generalitat obri les portes amb motiu de la celebració de les Falles

10/03/2023
El Palau de la Generalitat obri les portes amb motiu de la celebració de les Falles
  • Des d'aquest divendres, 10 de març, i fins dijous que ve, 16 de març, el Palau de Generalitat mantindrà les portes obertes d'11 a 18 hores
  • Es podrà visitar el Saló Daurat, el Pati Gòtic, el Saló dels Reis i el Saló de les Corts
  • El Pati Gòtic acollirà aquests dies una falla i una gaiata

El Palau de la Generalitat obrirà les portes al públic amb motiu de la celebració de les Falles i la Magdalena des d'aquest divendres, 10 de març, fins dijous que ve, 16 de març, en horari d'11 a 18 hores.

El Pati Gòtic, amb motiu també del començament de les Falles a València i de les Festes de la Magdalena a Castelló de la Plana, acollirà una representació d'una falla i una gaita durant les jornades de portes obertes.

El Palau de la Generalitat, seu de la més alta representació de les institucions valencianes, data del segle XV i està declarat Monument Històric Artístic Nacional. L'edifici conté moltes obres d'art, com ara pintures, escultures, taulells o mobles, que són un excel·lent exponent de l'art i dels artistes valencians.

Les persones que el visiten podran accedir a les principals dependències del Palau, com el saló de les Corts, amb frescos de Juan Sariñena en les parets, en els quals es representen els estaments socials de l'època. Els taulells del sòcol d'aquesta sala procedeixen de fàbriques valencianes i el sostre i la galeria van ser tallades en fusta per Ginés Linares i Gaspar Gregori.

Durant el recorregut es pot accedir també al saló dels Reis, l'estança on tradicionalment es fa la cerimònia dels Premis Jaume I, i on hi ha una galeria de retrats dels reis de València, des de Jaume I el Conqueridor a Alfons XIII.

Galeria d'imatges