Presidència
Sistema Integral de Qualitat Turística en Destinació

Colomer lliura a Cullera els distintius de qualitat turística Sicted a 26 entitats del municipi

13/03/2023
Lliurament distintius Sicted a Cullera
  • El secretari autonòmic de Turisme, juntament amb l'alcalde de Cullera, han lliurat els distintius en el municipi
  • Colomer també ha participat en la presentació de les noves iniciatives turístiques del Pla de sostenibilitat en destinació de Cullera

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha lliurat a Cullera, juntament amb l’alcalde de la localitat, Jordi Mayor, els distintius del Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola en Destinació (Sicted) a 26 entitats del municipi.

Durant la seua intervenció, Francesc Colomer ha destacat que Sicted és l’“acte més representatiu del model que busquem, amb una clara sensació d’equip”. A més, ha assenyalat que aquest acte s’ha de contextualitzar en una “visió de conjunt, gràcies a un esforç individual i col·lectiu”.

El titular de Turisme CV ha volgut remarcar que “no hi ha contradicció entre l’interés del sector turístic i l’interés col·lectiu d’una societat”, i ha insistit en el fet que la qualitat “ha de ser certificada i avaluable”.

Per la seua banda, l’alcalde de Cullera, Jordi Mayor, ha valorat el creixement turístic de la destinació Comunitat Valenciana i de Cullera. “Un model que no es pot entendre sense la qualitat, que contribueix a distingir-se dels altres”, ha remarcat.

Presentació del Pla de sostenibilitat turística en destinació

Francesc Colomer també ha participat en la presentació de les noves iniciatives turístiques impulsades a través del Pla de sostenibilitat turística en destinació (PSTD) de Cullera.

Durant la presentació ha insistit en com és d’important per a una destinació com Cullera comptar amb dos plans finançats amb fons europeus, el Pla de sostenibilitat turística en destinació i l’enogastronòmic. Així, ha assenyalat que “són recursos que aquests anys s’han d’aprofitar per a transformar i millorar el món, capturar noves tendències i actuar en conseqüència”.

Cullera és una de les 11 destinacions de la Comunitat Valenciana que van aconseguir en 2021 l’aprovació dels respectius plans de sostenibilitat turística en destinació (PSTD), amb una dotació de 2,9 milions d’euros.

El PSTD de Cullera planteja actuacions encaminades a l’adaptació integral i sostenible del passeig marítim, la integració de la façana litoral turística en l’estructura urbana, el corredor ecològic, així com la valoració dels actius culturals.

A més, el PSTD de Cullera activarà la millora de la gestió i el control de l’afluència a les platges, a més de la millora de la traçabilitat turística i l’aforament de visitants en punts d’interés.

També s’impulsarà la millora de la competitivitat turística en destinació, una plataforma i un pla de formació en línia dirigit al sector turístic, una oficina tècnica DTI-Smart City, incentius per a la creació de productes turístics comarcals o la certificació Q de qualitat, entre altres accions.

Cal assenyalar que, a més, Cullera té un altre pla de sostenibilitat turística en destinació, presentat pel municipi al Pla nacional de turisme enogastronòmic en la convocatòria extraordinària de 2022. Aquest pla compta amb una dotació de 2.328.684 d’euros.

Galeria d'imatges