Presidència

Colomer destaca el treball dels ajuntaments per a ser reconeguts com a municipi turístic de la Comunitat Valenciana

13/03/2023
  • El secretari autonòmic de Turisme ha lliurat a l’alcalde de Sueca i l’alcaldessa d’Oliva els distintius que acrediten la condició de municipi turístic

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha valorat el treball que realitzen els ajuntaments de la Comunitat Valenciana per a aconseguir ser reconeguts com a municipi turístic de la Comunitat Valenciana, durant el lliurament, a Sueca i Oliva, dels distintius que acrediten les dues destinacions amb aquesta condició.

Colomer ha explicat que en el nou estatut del municipi turístic de la Comunitat Valenciana “no només compten els criteris quantitatius, sinó que també es té en compte tindre una estratègia turística, la lluita contra l’intrusisme, l’accessibilitat, l’hospitalitat o la intel·ligència turística”.

Així mateix, Francesc Colomer ha recordat que les destinacions amb la condició de municipi turístic “tindran una vinculació amb el fons de municipis turístics”.

A Sueca, Francesc Colomer ha lliurat a l’alcalde de la localitat, Dimas Vázquez, el distintiu en la categoria de singularitat, una de les tres que estableix aquest reconeixement.

Colomer també ha visitat Oliva per a lliurar a l’alcaldessa, Yolanda Balaguer, el distintiu que acredita aquesta localitat en la categoria de rellevància.

La Comunitat Valenciana compta amb 36 destinacions amb el distintiu Municipi Turístic, concorde al nou Estatut del Municipi Turístic, establit en el Decret 5/2020 de regulació de l’estatut i modificat pel Decret 203/2021 de 17 de desembre.

En concret, els municipis declarats amb la nova regulació de la província de Castelló són Benicàssim, Peníscola, Alcalà de Xivert, Orpesa, Morella, Montanejos, Segorbe, Castelló de la Plana, Vinaròs, Benicarló i Cabanes.

A la província de València, els municipis que tenen aquesta distinció són la ciutat de València, Gandia, Cullera, Puçol, el Puig de Santa Maria, Oliva, Alboraia, Riba-roja de Túria, Sueca i Ontinyent.

A la província d’Alacant, tenen el distintiu Benidorm, el Campello, Calp, Dénia, Finestrat, el Castell de Guadalest, Altea, Santa Pola, Guardamar del Segura, Elx, Torrevieja, Alacant, Alcoi, Rojales i Orihuela.

Galeria d'imatges