Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Ciència i investigació

La Generalitat subvenciona amb 4,5 milions la investigació a l’Institut de Biotecnologia Sanitària de la Universitat Miguel Hernández

14/03/2023
  • La Conselleria d'Innovació impulsa un total d'11 projectes, 8 d'investigació i innovació i 3 de dotació d'equips i infraestructures

La Generalitat, a través de la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, ha destinat més de 4,5 milions d’euros a impulsar 11 projectes, 8 d’investigació i innovació i 3 de dotació d’equips i infraestructures, desenvolupats per l’Institut d’Investigació, Desenvolupament i Innovació en Biotecnologia Sanitària (IDiBE) de la Universitat Miguel Hernández d’Elx (UMH).

La consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno, ha volgut conéixer de primera mà l’activitat que desenvolupa l’IDiBE a la Universitat Miguel Hernández, i ha mantingut trobades aquest matí amb el personal investigador que està treballant en aquests projectes i amb el Consell de Direcció de l’IDiBE, format per investigadors de prestigi com ara Antonio Ferrer, Ángel Nadal o Asia Ferrer, entre altres.

En aquest sentit, Josefina Bueno ha volgut destacar la importància de fomentar la investigació d’excel·lència als centres valencians, amb l’objectiu d’obtindre solucions enfront dels desafiaments de la salut que beneficien tota la societat. “És un orgull que des d’Alacant es lideren projectes d’investigació que repercutiran en el benestar de tota la ciutadania, i des de les administracions tenim l’obligació de fer costat al personal que fa possible que tota la societat avance”, ha assenyalat la consellera.

En concret, dins del programa d’R+D+I, dotat per la Conselleria d’Innovació amb 57 milions per a aquest exercici 2023, que preveu 14 modalitats de subvencions, l’Institut de Biotecnologia Sanitària de la UMH desenvolupa 4 projectes d’investigació Prometeo, finançats amb prop de 600.000 euros cadascun, que reconeixen el treball de grups d’investigació d’excel·lència de la Comunitat Valenciana.

Aquests projectes tenen una duració de 4 anys i aborden àmbits com ara la neuropatia induïda per quimioteràpia, nous enfocaments enfront de malalties metabòliques, avaluació de la inflamació en processos d’envelliment, cirrosi hepàtica i complicacions neurocognitives o l’estudi de l’hormona 17beta-estradiol en diabetis.

L’IDiBE també compta amb un investigador del programa GenT de la Generalitat. El projecte que s’està duent a terme estudia el desenvolupament de noves vacunes per a combatre els virus en xiquets, i té una dotació de quasi 600.000 euros per a 4 anys.

A més, la Conselleria d’Innovació, a través de l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI), també finança 3 projectes d’innovació sanitària de tres anys de duració cadascun, que fomenten la transferència de tecnologia i coneixement cap al sector productiu valencià.

Finalment, els tres projectes destinats a la construcció d’equipaments i infraestructures per a l’IDiBE estan cofinançats amb el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i estan destinats a finançar una unitat preclínica per a quantificar interaccions moleculars per a optimitzar candidats a fàrmacs, un model preclínic in vitro per a rastrejar i validar candidats a fàrmacs i una plataforma en nanotecnologia translacional.

Galeria d'imatges