Educació, Cultura i Esport

Raquel Tamarit: “Amb el nou aulari d’Infantil l’escola de Biar ja no estarà dividida en dos espais”

14/03/2023
Raquel Tamarit: “Amb el nou aulari d’Infantil l’escola de Biar ja no estarà dividida en dos espais”
  • La Conselleria inverteix 3 milions d’euros en els treballs de renovació i ampliació del CEIP Mare de Déu de Gràcia, que estaran acabats a l’abril
  • L’escola comptarà amb un gimnàs nou, l’edifici d’Infantil, un menjador més gran i una millor accessibilitat
     

La consellera d'Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit, ha visitat Biar per a conéixer l’avanç en les obres d’adequació i ampliació del CEIP Mare de Déu de Gràcia, que ja es troben en el seu tram final. La Conselleria d’Educació hi ha invertit uns 3 milions d’euros en aquestes obres per als vora 300 alumnes i el seu professorat. 

El renovat CEIP Mare de Déu de Gràcia forma part de la inversió de 8,5 milions d’euros que està fent la Conselleria d’Educació a la comarca de l’Alt Vinalopó per a millorar 15 centres educatius, i que està generant més de 200 llocs de treball en el sector de la construcció.

Segons la consellera Raquel Tamarit: “És molt emocionant estar ací, a Biar, i veure sobre el terreny com està quedant aquesta escola, que quan estiga finalitzada a l’abril ens permetrà acabar amb la separació del col·legi en dues ubicacions diferents. El centre tindrà tots els espais unificats, ampliats i millorats. La comunitat educativa del centre comptarà abans que acabe el curs amb les infraestructures escolars que mereix”.

“Edificant és un programa que funciona, i el cas de Biar és un exemple de com la construcció i millora d’escoles i instituts en col·laboració amb els ajuntaments donen resultats molt positius per a l’educació pública i de qualitat que volem”, ha afegit Tamarit.

La consellera, que ha recorregut les obres junt amb representants de l’equip directiu i de les famílies que conformen la comunitat educativa d’aquest col·legi, ha estat acompanyada pel director territorial de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport a les comarques d’Alacant, David Vento; el director general d’Infraestructures Educatives, Víctor Garcia; l’alcaldessa de Biar, Magdalena Martínez, i altres representants de la corporació municipal. 

Les noves instal·lacions que s’estan construint al CEIP Mare de Déu de Gràcia, l’aulari d’Infantil i el gimnàs, amplien la superfície construïda útil de l’escola en més de 1.100 m2. Es tracta d’espais moderns, dissenyats amb paràmetres de millora de l’eficiència energètica, la sostenibilitat i el confort climàtic i acústic de totes les aules per tal de generar espais saludables. A més, són de baix consum energètic, per estar dotades de sistemes automàtics d’estalvi d’energia, il·luminació eficient de tipus LED i sistemes de fred-calor d’alta eficiència energètica, així com sistemes passius d’aïllament tèrmic.

Treballs executats en dues fases

Els treballs s’han executat en dues fases. La primera va finalitzar abans de l’inici de l’actual curs i ha consistit en la millora de l’eficiència energètica i l’accessibilitat dels dos edificis ja existents a l’escola. Així, s’han renovat les finestres, s’han pintat les façanes i s’han instal·lat dos ascensors, un en cada edifici, per tal d’eliminar totes les barreres arquitectòniques.

La millora de l’accessibilitat del centre també inclou tot un sistema de rampes i escales per a interconnectar les diferents cotes en què se situen els edificis de l’escola, tot això complementat amb noves porxades que donen ombra i eviten que l’alumnat, quan va d’un aulari a un altre, es banye quan plou.

El nou gimnàs i el nou aulari d’Infantil estan ja en el tram final d’obra. El nou edifici d’Infantil compta amb sis aules, que tenen banys amb accés des de l’aula i patis exteriors, i també una aula multiusos, una altra per a treballar en grups xicotets i dependències per al professorat.

Galeria d'imatges