Vicepresidència i Igualtat i Polítiques Inclusives

Igualtat celebra el primer aniversari del servei ‘l'Armari de la Memòria’ amb un acte en la sala La Mutant de València

18/03/2023
  • Se celebrarà dijous que ve amb l'acte SuperSarau per la memòria LGTBI
  • L'objectiu de l’Armari és la recuperació, conservació, digitalització i difusió de documentació per a construir una memòria de les dissidències sexogenèriques
     

La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives celebra, dijous que ve, dia 23 de març, el primer aniversari del servei l'Armari de la Memòria, posat en marxa en 2022 per a la recuperació, conservació, digitalització i difusió de fons documentals rellevants per a construir una memòria de les dissidències sexogenèriques.

Aquest servei, dependent de la Direcció General d'Igualtat en la Diversitat, presentarà públicament els seus principals projectes i línies de treball, donant a conéixer una ambiciosa campanya de recuperació de fons documentals LGTBI dirigida al conjunt de la ciutadania.

Amb la finalitat de fomentar la investigació i la divulgació d'aquesta història diversa, l’Armari de la Memòria desenvolupa també altres línies de treball com projectes expositius i editorials, jornades, tallers i altres activitats divulgatives.

SuperSarau per la Memòria LGTBI

La sala La Mutant de València acollirà l'acte batejat com a SuperSarau per la memòria LGTBI, que serà conduït per l'actriu i còmica Maria Juan i l'escriptor i comunicador Lluís Mosquera, per mitjà d'una sèrie de diàlegs sobre diversos vessants de la memòria històrica LGTBI valenciana.

El cabaret i el transformisme, així com la construcció d'una comunitat de dissidències sexuals i de gènere per mitjà de la cultura pre-LGTBI, seran els temes que centraran la conversa amb el transformista Antonio Campos, més conegut com La Margot, una figura essencial dels escenaris valencians dels anys 70 i 80.

Per part seua, les activistes Boti García Rodrigo, directora general de Diversitat Sexual i Drets LGTBI del Ministeri d'Igualtat, i Luisa Notario, ex coordinadora general del Col·lectiu Lambda i regidora de Gestió de Recursos de l'Ajuntament de València, compartiran les seues experiències traçant una breu història de la lluita per la igualtat, en què visibilitzaran especialment el paper de les dones lesbianes, bisexuals i transsexuals dins dels col·lectius LGTBI al llarg dels anys 90 i 2000.

També es recordarà la visió alternativa i underground de Rampova, una icona del moviment LGTBI valencià, a qui es retrà homenatge mitjançant la posada en escena de part del seu mobiliari i d'una desfilada amb peces del vestuari provinent del fons personal d'aquesta inconfusible artista transgènere.

L'acompanyament musical serà a càrrec del duo de pop electrònic Hidrogenesse, que tancarà l'acte amb un concert. L'entrada serà gratuïta, i podrà arreplegar-se en la mateixa sala una hora abans de l'inici, fins a completar la capacitat.