Presidència
Sistema Integral de Qualitat Turística en Destinació

Francesc Colomer lliura a Villena i Elx els distintius de qualitat turística Sicted

14/03/2023
Lliurament distintius Sicted Elx
  • El secretari autonòmic de Turisme ha visitat tots dos municipis, els serveis i les empreses dels quals adherits al programa han obtingut o han renovat el seu certificat
  • La Comunitat Valenciana lidera el rànquing nacional en nombre de serveis distingits pel Sicted

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha lliurat a Villena i Elx els distintius del Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola en Destinació (Sicted) a entitats de tots dos municipis, que avalen la seua aposta per l’excel·lència turística.

En el cas de Villena, han sigut nou serveis els que han rebut el reconeixement Sicted per primera vegada, entre els quals es troben restaurants, cafeteries, un celler, un museu, una empresa de turisme actiu o l’acadèmia de tenis de Juan Carlos Ferrero. A més, quatre serveis més de la localitat han renovat el distintiu.

A Elx, un total de 27 empreses i serveis turístics han renovat aquest segell de qualitat turística, la qual cosa demostra que les empreses que van rebre el distintiu continuen treballant per a mantindre l’excel·lència turística.

Durant la seua intervenció, Francesc Colomer ha reiterat que el Sicted “és un reconeixement a la qualitat turística certificada, que és el que permet a les destinacions competir de la manera que cal fer-ho en aquests moments”; al mateix temps que ha destacat que en aquest últim any “hem sigut líders a Espanya quant als reconeixements Sicted”.

Cal destacar que actualment la Comunitat Valenciana disposa de 1.399 serveis turístics distingits, que representen el 21 % del total nacional. Aquesta xifra situa la Comunitat com a la primera comunitat autònoma en nombre de distincions, seguida d’Andalusia, amb 1.190, i de Galícia, amb 915.

Així mateix, ha destacat que Villena és una “terra fèrtil” en música, gastronomia, cultura, història i en la “construcció d’un relat que en el moment postpandèmia fa que tot apunte al fet que la gent buscarà llocs nous per descobrir i menys massificats”.

D’altra banda, en la seua visita a Elx, el titular de Turisme ha reconegut el “gran treball” que ha exercit la ciutat per a esdevindre el que representa “la ciutat turística del segle XXI”.

A més, s’ha aprofitat l’acte per a inaugurar la nova sala El Ternari, en reconeixement de la importància del Misteri d’Elx, i als 20 anys que ha complit el Centre de Congressos d’Elx.

Sobre l’aniversari del Centre de Congressos, Colomer ha remarcat que es tracta d’un “espai on se celebren reunions d’un producte que considerem de màxima rellevància, com ho és el MICE”, i ha recordat que “estem lluitant per la recuperació plena de la presencialitat, perquè ens interessa reforçar la capacitat de reclam que té l’entorn turístic per a atraure-hi aquest segment de mercat”.

Més de 4 milions d’euros en inversions

Colomer ha aprofitat la seua visita als municipis de Villena i Elx per a remarcar el compromís de Turisme Comunitat Valenciana amb tots els municipis de la Comunitat Valenciana per a l’impuls del turisme.

Així, el secretari autonòmic ha destacat que “la suma de les inversions realitzades per Turisme Comunitat Valenciana a Villena i Elx ascendeix a més de 4 milions d’euros”.

En concret, ha assenyalat que des de 2019 “hem invertit a Villena 724.760 euros”. En aquesta línia, ha explicat que han sigut aportacions de Turisme que inclouen inversió en ajudes directes contra la COVID-19, ajudes a la competitivitat i la desestacionalització de destinacions turístiques, així com ajudes a través del Bo Viatge, per a cursos de formació.

A més, Villena ha rebut per part de Turisme, a través del Fons de Cooperació Municipal per a municipis turístics, més de 31.400 euros en aquests tres últims anys.

Pel que fa a la ciutat d’Elx, Turisme Comunitat Valenciana ha invertit, des de 2019, més de 3.369.600 euros. Aquestes aportacions s’han fet per a impulsar el programa Bo Viatge, els convenis amb Visit Elx, cursos de formació, les oficines d’informació turística, la construcció i l’equipament del CdT Elx, així com per a dotació i manteniment d’infraestructura litoral. Així mateix, del Fons de Cooperació Municipal per a municipis turístics, Elx ha rebut 134.265 euros en els últims tres anys.

Galeria d'imatges