Presidència
Turisme estranger

El director general de Turisme destaca un repunt del 71 % del turisme estranger a la Comunitat Valenciana durant gener d’enguany

14/03/2023
  • El Regne Unit i Itàlia constitueixen els principals països emissors
  • La despesa total s'ha incrementat quasi un 70 % respecte al mateix període de l'any passat
  • L'ocupació turística s'ha incrementat tant a l'interior com a la costa
  • El nombre de persones donades d'alta en la Seguretat Social que pertanyen al sector turístic s'ha incrementat un 2,5 % respecte de 2019

El director general de Turisme, Herick Campos, ha destacat un repunt del 71 % del turisme estranger a la Comunitat Valenciana durant el mes de gener d’enguany respecte al mateix període de 2022, segons una enquesta facilitada per l’Institut Nacional d’Estadística.

Campos ha assegurat que la Comunitat Valenciana “avança cap a xifres de rècord”, ja que el gener de 2023 ha rebut quasi mig milió de turistes. Així mateix, ha assenyalat que la recuperació de la demanda s’ha deixat notar principalment en el mercat britànic, la qual cosa ha beneficiat sobretot la Costa Blanca, i en particular Benidorm, destinacions que segons ha indicat el director general s’han desestacionalitzat.

Concretament, el turisme britànic ha experimentat el gener de 2023 una recuperació del 151 %, amb una afluència de 109.000 turistes britànics; seguit per països com Itàlia, amb un increment del 123,5 %, i els països nòrdics, l’increment dels quals ha sigut del 109,3 % durant el mateix període en comparació amb l’any 2022.

Aquest increment es deu, segons el director general de Turisme, a l’“estratègia de cogestió en la promoció del turisme” que està desenvolupant la Generalitat, i es tradueix en “un treball de diversificació de mercats”, així com “un increment de la connectivitat”, fruit de diverses accions de promoció turística, entre les quals destaca la signatura de convenis amb diverses destinacions i organitzacions empresarials.

Segons Campos, aquest esforç de la Generalitat es manifesta en l’increment d’ocupació de places, tant en les zones de costa com en les destinacions d’interior, i afecta els mercats emissors consolidats i els nous. A més, ha destacat la forta demanda del turisme procedent de la mateixa Comunitat Valenciana, el qual ha qualificat de “motor tractor”.

Les dades apunten que la principal via d’entrada turística són els aeroports, ja que un 82,7 % de les entrades a la Comunitat Valenciana es produeix via aèria, la qual cosa representa un increment del 87,7 % respecte a gener de l’any anterior.

En aquest sentit, Herick Campos ha esmentat el creixement experimentat en els aeroports de València i d’Alacant-Elx, amb un increment del 91,2 % i del 88,6 %, respectivament, comparat amb gener de 2022.

Així mateix, s’ha incrementat quasi un 70 % la despesa total que fan les persones que visiten la Comunitat respecte al mateix període de l’any passat, així com la despesa mitjana diària, que ha augmentat un 17,8 %.

Finalment, el director general de Turisme ha valorat la creació d’ocupació generada en el sector turístic, “que constata la recuperació plena”, perquè, segons ha assenyalat, s’ha passat de les 184.047 persones donades d’alta en la Seguretat Social en 2019 a les 188.700 de 2022, la qual cosa suposa un increment del 2,5 % respecte a abans de la pandèmia.

Talls de veu relacionats

Declaracions director general de Turisme, Herick Campos