Presidència
A Orpesa

Colomer advoca pel “turisme regeneratiu com a gran opció” per a avançar en les destinacions turisticosostenibles

15/03/2023
  • El secretari autonòmic de Turisme ha participat en la presentació del Pla de sostenibilitat turística en destinació d’Orpesa
  • Destaca el compromís de reconversió del municipi, que aposta per “ser més sostenible i adaptat a la nova demanda turística”

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha apostat pel “turisme regeneratiu com a gran opció per a seduir i fer un pas més en el camí de les destinacions sostenibles”. A judici seu, “el sector turístic no s’ha de sentir alié a ser locomotora i avantguarda, i és moment d’unir intel·ligència artificial amb intel·ligència emocional, digitalització i hospitalitat”.

Així ho ha declarat Colomer a Orpesa, on ha participat juntament amb l’alcaldessa de la localitat, Araceli de Moya, en la presentació de les noves iniciatives turístiques impulsades a través del Pla de sostenibilitat turística en destinació (PSTD) del municipi.

El pla, aprovat en la convocatòria de 2021 i dotat amb 2,9 milions d’euros procedents dels fons europeus Next Generation, té per objecte la reconversió de la destinació mitjançant diverses actuacions, sense perdre de vista la seua identitat i les seues fortaleses com a destinació de sol i platja.

Francesc Colomer ha remarcat que Orpesa va aconseguir sumar-se als plans de sostenibilitat turística en la primera convocatòria. Aquest pla permetrà que Orpesa siga més forta i el sector estarà més ben preparat per a afrontar el turisme que ve, amb un visitant que “buscarà destinacions que hagen treballat per a ser més sostenibles i adaptades a la nova demanda”.

Principals actuacions

Entre les principals accions que impulsa el pla d’Orpesa, destaca l’elaboració del Pla d’acció pel clima i l’energia sostenible; la divulgació d’una guia sobre el canvi climàtic; un programa de renovació i embelliment del centre històric; la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics; un pla de mobilitat sostenible; la renovació de l’enllumenat, i la digitalització i la innovació del servei d’informació turística local, entre altres actuacions.

Galeria d'imatges