Hisenda i Model Econòmic

El Consell autoritza l’acceptació de la partida de 90 milions d’euros que ha concedit el Govern d’Espanya per a la gigafactoria de Sagunt

16/03/2023
  • L'últim Consell de Ministres va autoritzar el Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme per a la concessió de l'ajuda

El Consell ha autoritzat l’acceptació de la partida de 90 milions d’euros que ha concedit el Govern d’Espanya, en el marc del Reial decret llei 20/2022, de 27 de desembre, de mesures de resposta a les conseqüències econòmiques i socials de la guerra d’Ucraïna i de suport a la reconstrucció de l’illa de La Palma i altres situacions de vulnerabilitat, per a la gigafactoria de cel·les per a bateries de cotxes elèctrics al municipi de Sagunt.

Així, el Consell de Ministres, que va tindre lloc dimarts passat 14 de març, va autoritzar el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, a través de la Secretaria General d’Indústria i de la Petita i Mitjana Empresa (SGIPYME), per a la concessió de la subvenció nominativa a la Comunitat Valenciana per al Programa de suport públic per al desenvolupament d’una fàbrica de bateries.

En aquest sentit, l’esmentat reial decret llei estableix en l’article 63 una concessió directa de subvenció a la Comunitat Valenciana, amb càrrec al Pressupost General de l’Estat de 2023, per a la implementació d’un instrument de suport per al desenvolupament de la gigafactoria.

Aquest article detalla, a més, que serà objecte de finançament l’aprovació d’un instrument d’ajudes que permeta la implantació i el desenvolupament d’una fàbrica de bateries durant 2023 a la Comunitat Valenciana. L’execució de les actuacions serà en el període 2023-2027.

Talls de veu relacionats

Declaracions de la vicepresidenta i portaveu del Consell, Aitana Mas