Presidència
Municipi Turístic

Colomer lliura el distintiu que acredita Benicarló com a municipi turístic de rellevància

15/03/2023
L’SA de Turisme lliura el distintiu a l’alcaldessa de Benicarló
  • El secretari autonòmic de Turisme agraeix el treball de la destinació per a aconseguir aquest reconeixement i subratlla el “carisma” de la seua estratègia turística, molt lligada a la gastronomia
  • La Comunitat Valenciana compta amb 36 destinacions amb el distintiu de municipi turístic, 11 de les quals són de la província de Castelló

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha lliurat a l’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, el distintiu que acredita la destinació amb la condició de municipi turístic de la Comunitat Valenciana, en la categoria de rellevància, una de les tres que estableix aquest reconeixement.

Colomer ha agraït el treball i el compromís de l’Ajuntament de Benicarló per a aconseguir aquesta distinció, d’acord amb el nou estatut de municipi turístic i amb la Llei de turisme, oci i hospitalitat, “que fa que la ciutat turística siga reconceptualitzada i busque la proactivitat, premiant una sèrie de mètriques més enllà de les dades estrictament quantitatives”, ha apuntat.

Així mateix, el titular de Turisme ha subratllat l’estratègia turística de Benicarló, que a parer seu té “un carisma i una personalitat extraordinaris”, a més d’estar “molt lligada a la gastronomia”.

De la mateixa manera, ha remarcat altres valors que han permés que Benicarló aconseguisca aquesta distinció, com ara pertànyer a la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents; estar compromesos contra l’intrusisme i tot el que representa el model de ciutat turística del segle XXI, a més de disposar d’un òrgan de governança amb el sector. “És molt important la participació de tot l’ecosistema turístic municipal”, ha subratllat.

Colomer també ha recordat que aquesta distinció permetrà que Benicarló es beneficie del Fons de Cooperació per a Municipis Turístics, que en els últims tres anys ha distribuït 16,5 milions d’euros a les destinacions que ostenten aquesta distinció a la Comunitat Valenciana.

Municipis turístics de la Comunitat Valenciana

La Comunitat Valenciana compta amb 36 destinacions amb el distintiu de municipi turístic, concorde al nou estatut del municipi turístic, regulat pel Decret 5/2020, de 10 de gener, i modificat pel Decret 203/2021, de 17 de desembre.

En concret, els municipis declarats amb la nova regulació de la província de Castelló són Benicàssim, Peníscola, Alcalà de Xivert, Orpesa, Morella, Montanejos, Segorbe, Castelló de la Plana, Vinaròs, Benicarló i Cabanes.

A la província de València, els municipis que tenen aquesta distinció són la ciutat de València, Gandia, Cullera, Puçol, el Puig de Santa Maria, Oliva, Alboraia, Riba-roja de Túria, Sueca i Ontinyent.

A la província d’Alacant, tenen el distintiu Benidorm, el Campello, Calp, Dénia, Finestrat, el Castell de Guadalest, Altea, Santa Pola, Guardamar del Segura, Elx, Torrevieja, Alacant, Alcoi, Rojales i Orihuela.

Galeria d'imatges