Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat
Transport públic

La Generalitat facilita la connexió amb metro de les deu principals localitats metropolitanes amb el centre de València en menys de 20 minuts

16/03/2023
La Generalitat facilita la connexió amb metro de les deu principals localitats metropolitanes amb el centre de València en menys de 20 minuts
  • Torrent Avinguda i Paterna connecten amb Plaça Espanya en 19 i 17 minuts, respectivament
  • Alboraia Peris Aragó i Burjassot enllacen amb Xàtiva en 12 minuts i Mislata, en 8 
  • Metrovalencia té estacions als voltants de les nou falles de categoria Especial

El servei de metro de la Generalitat esdevé durant la celebració de les Falles el transport idoni, no solament per a moure’s per la ciutat de València, sinó per a desplaçar-se des de les diverses poblacions de l’àrea metropolitana fins al cor de les festes, el centre urbà, lloc pràcticament inaccessible per al trànsit rodat, ja que en aquestes dates hi ha 500 carrers tallats al pas de tota mena de vehicles.

A més d’aquesta realitat, es dona la circumstància dels temps competitius que Metrovalencia ofereix als seus clients, ja que les principals deu poblacions de l’àrea metropolitana (Torrent, Paterna, Quart de Poblet, Mislata, Alboraia, Manises, Burjassot, Godella, Paiporta i Picanya) es poden comunicar en menys de 20 minuts amb el centre de València.

D’aquesta manera, l’estació de Xàtiva, la primera en el rànquing de persones usuàries, tant en Falles com en la resta de l’any, enllaça en 19 minuts amb la de Manises; 14 amb la de Quart de Poblet; 12 amb la d’Alboraia - Peris Aragó, i només 8 minuts amb la de Mislata.

De la mateixa manera, l’estació de Plaça Espanya, la tercera en volum de viatgers i viatgeres durant les Falles, comunica en 19 minuts amb la de Torrent Avinguda; 17 amb la de Paterna; 15 amb la de Godella; 13 amb la de Picanya; 12 amb la de Burjassot, i 11 minuts amb la de Paiporta.

Cal assenyalar que FGV connecta amb la seua xarxa 35 municipis metropolitans amb València i que el percentatge de desplaçaments que tenen origen i/o destinació en algunes d’aquestes poblacions és del 34,1 %, més d’un de cada tres, la qual cosa va significar 21.654.186 viatgers i viatgeres l’any passat.

Falles de categoria Especial

La xarxa de Metrovalencia, composta per 161 quilòmetres de longitud, 146 estacions i parades, sis línies de metro i quatre de tramvia, acosta la ciutadania i els visitants a les falles de categoria Especial, així com a la municipal, situada a la plaça de l’Ajuntament.

D’aquesta manera, és possible desplaçar-se fins a la falla Convent de Jerusalem - Matemàtic Marzal des de l’estació de Plaça Espanya; a la falla de la Plaça del Pilar, des d’Àngel Guimerà; a la falla Monestir de Poblet - Aparicio Albiñana (L’Antiga) des de Campanar, i a la falla Na Jordana, des de l’estació del metro de Túria o la parada del tramvia de Pont de Fusta.

Si la destinació són les falles Cuba - Literat Azorín o Sueca - Literat Azorín, l’estació més pròxima és Bailén, mentre que si la direcció és cap a Regne de València - Duc de Calàbria o Almirall Cadarso - Comte Altea, la millor opció és l’estació de Russafa de la nova línia 10. Per a completar el recorregut per les nou falles de categoria Especial, la d’Exposició - Misser Mascó és fàcilment visitable des de l’estació d’Alameda.

Finalment, per a contemplar la falla municipal de la plaça de l’Ajuntament, fora de concurs, i les mascletades que es disparen tots els dies a les 14.00 hores, les estacions més pròximes són Xàtiva, Colón, Plaça Espanya, Àngel Guimerà i Bailén.

Galeria d'imatges