Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica
Agricultura

Agricultura potencia cellers i cooperatives de vins i begudes espirituoses valencians en la fira ProWein

16/03/2023
Agricultura potencia cellers i cooperatives de vins i begudes espirituoses valencians en la fira ProWein
  • Més de 50 empreses de la Comunitat Valenciana es congreguen en aquest certamen a Alemanya per a impulsar la seua internacionalització

Més de 50 cellers i cooperatives de vins i begudes espirituoses de la Comunitat Valenciana participen en la fira ProWein que se celebrarà del 19 al 21 de març a Düsseldorf. 40 d’aquestes empreses comparteixen espai a l’estand de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica de la Generalitat Valenciana i Molt de Gust.

Durant tres dies, les empreses del sector vitivinícola valencià oferiran degustacions de productes elaborats a la Comunitat Valenciana sota les denominacions d’origen de València, Alacant, Utiel-Requena, IGP de Castelló i vins ecològics certificats pel Comité d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana (CAECV), amb la finalitat de promoure les respectives marques comercials i impulsar-ne la internacionalització.

El sector vitivinícola té un paper fonamental a la Comunitat Valenciana, amb exportacions que superen els 265 milions d’euros a l’any. La nostra regió compta amb 13 figures de qualitat diferenciada de vins i begudes, entre les quals es troben la DO Vins de València, la DO Utiel-Requena, la DO Vins DOP Alacant, la IGP de Castelló, el Cava Requena i quatre vins de finca, sense oblidar, és clar, les denominacions específiques de begudes espirituoses tradicionals d’Alacant. Amb 12.806 hectàrees, la Comunitat Valenciana és la tercera comunitat autònoma en superfície de vinya ecològica d’Espanya.

La fira ProWein és la principal fira comercial del sector del vi i les begudes espirituoses i congrega anualment més de 6.000 expositors de 60 països i més de 40.000 visitants.

Galeria d'imatges