Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball
Del 20 al 24 de març

Rafa Climent visita empreses de l’Índia importadores de productes valencians per a estretir llaços comercials

18/03/2023
  • Huit empreses de la Comunitat Valenciana desenvoluparan una agenda comercial a Delhi i Bombai

      

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, visitarà la setmana que ve empreses de l'Índia importadores de productes valencians per a estretir llaços comercials i conéixer de primera mà les tendències del mercat i del sector de la distribució en aquest país del continent asiàtic.

Climent, acompanyat per la directora general d'Internacionalització, María Dolores Parra, encapçala una missió institucional i comercial a l'Índia a partir del pròxim dilluns, 20 de març, i fins divendres que ve, 24 de març.

L'objectiu de la missió és acompanyar la delegació empresarial, integrada per 8 empreses d'alimentació, agroindústria, materials de construcció, tèxtil de la llar i indústria metal·lomecànica, en un mercat de gran complexitat com és l'Índia.

Durant la missió, la delegació visitarà les ciutats de Bombai i Delhi, on es reuniran amb empreses importadores de productes de la Comunitat Valenciana.

Així mateix, està prevista la visita als showrooms d'empreses valencianes implantades en aquest mercat, així com les instal·lacions d'empreses índies que s'han instal·lat a la Comunitat Valenciana de la mà de l'IVACE.

Exportacions a l'Índia

Les exportacions de la Comunitat Valenciana a l'Índia han aconseguit els 248,72 milions d'euros l'any 2022, la qual cosa representa un increment del 18 % respecte a l'any 2021. 

Els productes més exportats a l'Índia són els pigments i els esmalts, amb un valor de 96 milions d'euros, que s'han incrementat un 21,69 %, seguit de la pasta de fusta i paper, amb 29,66 milions d'euros i un ascens lleuger del 0,93 %. En tercer lloc, se situen la maquinària mecànica, amb 17,63 milions d'euros, un 15,15 % més que en 2021.

A tot això segueixen els productes químics orgànics, els productes ceràmics, les matèries plàstiques i la maquinària elèctrica.