Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica
Ajudes

La Conselleria d’Habitatge destina 1,6 milions d’euros a les ajudes a joves per a la compra d’habitatge

17/03/2023
  • Amb les 2 primeres convocatòries, 236 joves van adquirir habitatges a municipis o nuclis de població xicotets de la Comunitat Valenciana
  • Les ajudes es podran sol·licitar fins al 31 de juliol per a comprar habitatges en localitats de fins a 10.000 habitants

La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica destina 1,6 milions d'euros a la compra d'un habitatge per part de persones joves en municipis o nuclis de població xicotets de fins a 10.000 habitants o en risc de despoblació de la Comunitat Valenciana. La convocatòria s'ha publicat hui en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

El secretari autonòmic d'Habitatge i Funció Social, Alejandro Aguilar, ha assenyalat que "enguany, novament, prioritzem la compra d'habitatges en municipis amb el risc de despoblació". Així mateix, ha indicat que "augmenta el nombre de municipis que es podran beneficiar d'aquestes ajudes, ja que les poden sol·licitar els ajuntaments o nuclis de població de fins a 10.000 habitants".

Alejandro Aguilar ha informat que, gràcies a aquestes ajudes, s'ha incrementat el nombre de joves que han pogut adquirir un habitatge. Així, l'any passat, la Generalitat va possibilitar la compra d'un immoble a 201 joves en 121 municipis, mentre que en la primera convocatòria van ser 35 joves de 25 poblacions els qui van adquirir un habitatge. Alguns d'aquests municipis són la Font de la Figuera, Beniarjó, Biar, Vilar de Canes, les Alqueries, Sant Joan de Moró i Artana.

Per part seua, la directora general d'Emergència Residencial, Pura Peris, ha explicat que es tracta de la tercera convocatòria d'ajudes de la Conselleria d'Habitatge i que està prevista en l'actual Pla estatal d'habitatge. Així, dels 1.600.000 euros d'ajudes, 1.400.000 corresponen a l'aportació del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i 200.000 euros a la Generalitat Valenciana.

En aquesta convocatòria, l'ajuda a la compra suposarà el 20 % del valor de l'adquisició de l'habitatge, sense que es puguen superar els 120.000 euros de valor d'adquisició d'aquest i amb un límit màxim de 10.800 euros per habitatge. Entre els requisits per a optar a aquestes ajudes està la majoria d'edat i fins als 35 anys, inclosos, i amb ingressos iguals o inferiors a 3 IPREM.

Les ajudes es concedeixen a les persones joves que hagen adquirit un compromís de compra o hagen subscrit un contracte o escriptura de compravenda durant el període comprés entre l'1 de gener de 2022 i el 31 de juliol de 2023 per a un habitatge situat en un municipi rural o un nucli de població de la Comunitat Valenciana.

En la baremació es tindrà en compte que l'habitatge estiga en un municipi en risc de despoblació, els ingressos i les situacions especials. Entre aquestes es troben: famílies monoparentals o nombroses, amb diversitat funcional, desnonament, execució hipotecària, violència de gènere, víctimes de terrorisme, joves extutelats, acolliment menors orfes, víctimes de violència de gènere, situació catastròfica, trastorn mental greu, i dones en risc d'exclusió.