Presidència

L’Exposició del Ninot assoleix rècord històric amb més de 108.000 visitants al Museu de les Ciències

16/03/2023
L’Exposició del Ninot assoleix rècord històric amb més de 108.000 visitants al Museu de les Ciències
  • La sala d'Arcs del Museu de les Ciències acull des de 2016 la mostra amb gran èxit de públic i organització

L’Exposició del Ninot 2023 ha rebut més de 108.000 visitants des que es va obrir al públic el 4 de febrer fins a la clausura celebrada ahir 15 de març, amb l’anunci del veredicte al Ninot Indultat i la recollida de les figures per part de les comissions per a la Plantà. Aquesta xifra bat el rècord històric de visitants a la mostra, que des de 2016 acull el Museu de les Ciències amb gran èxit de públic i organització.

El ninot de la comissió Monestir de Poblet - Aparicio Albiñana, L’Antiga de Campanar, ha sigut l’indultat pel públic visitant, que han decidit amb els seus vots salvar-lo de les flames del foc de la Cremà el pròxim 19 de març, i formarà part de la col·lecció del Museu Faller. Obra de l’artista Carlos Carsí, La pirotècnia representa una escena típicament fallera, en la qual una mare i la seua filla, totes dues vestides amb la indumentària tradicional valenciana, contemplen la Nit del Foc des del balcó sa casa.

Per la seua banda, el conjunt Dia de Pasqua a l’Albufera, de la falla Almirall Cadarso, que presenta falleres i fallers en aquest paratge natural, ha aconseguit el Ninot Indultat Infantil 2023, per la qual cosa també se salvarà de les flames i quedarà exposat al Museu Faller.

Amb motiu de l’Exposició del Ninot, la Ciutat de les Arts i les Ciències lliura els premis Divulgació i Sostenibilitat als ninots més destacats amb aquesta temàtica. Enguany, s’ha reconegut el ninot dedicat a Hipàtia, de la Falla Gravador Esteve - Cirilo Amorós, amb el Premi Divulgació, mentre que el Premi Sostenibilitat ha sigut per a una escena infantil de la falla La Nova d’Orriols, que recrea tres xiquets amb el planeta Terra Nova. Tots dos monuments llueixen des de hui les respectives banderoles pel seu valor artístic i el seu missatge a favor de la difusió de la ciència i la conservació de la naturalesa.

Galeria d'imatges