Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat
Seguretat viària

La Generalitat inverteix més de 5,7 milions d’euros en el desviament de la CV-840 al seu pas per Algueña per a millorar la seguretat viària i reduir les emissions contaminants

17/03/2023
La Generalitat inverteix més de 5,7 milions d’euros en el desviament de la CV-840 al seu pas per Algueña per a millorar la seguretat viària i reduir les emissions contaminants
  • La consellera d'Obres Públiques i Mobilitat ha fet un seguiment de l'actuació, la qual permetrà millorar les condicions de circulació en una via per a on diàriament transiten fins a 800 camions
  • Rebeca Torró destaca que és fonamental solucionar problemes que afecten negativament la vida quotidiana de la gent, amb infraestructures pensades per a les persones
  • Subratlla l'aposta de la Generalitat per a avançar en actuacions que milloren l'accés als nuclis urbans i que garantisquen la màxima seguretat viària per al trànsit rodat

La consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, ha destacat la inversió de més de 5,7 milions d'euros de la Generalitat per a executar la variant de la travessia de la CV-840 al seu pas per Algueña, que "contribuirà a millorar la seguretat viària i reduir la contaminació acústica i l'emissió de gasos en la localitat".

Segons ha explicat la consellera, que ha fet un seguiment de les obres, "els veïns i veïnes d'Algueña estan obligats a suportar el trànsit d'aquesta carretera al seu pas per la localitat, que registra, a més, un trànsit elevat de vehicles pesants, fins a 800 camions diaris, la qual cosa repercuteix molt negativament en la seguretat i en la qualitat de vida de la ciutadania, i per aquest motiu s'està executant aquesta Ronda Nord que podrà entrar en funcionament aquest estiu".

Per a la Generalitat –ha continuat–, "és fonamental solucionar problemes que afecten negativament la vida quotidiana de la gent, amb infraestructures pensades per a les persones, que permeten recuperar espais públics segrestats fins ara per cotxes i camions i que ens ajuden a descarbonitzar els nostres pobles i ciutats, tant per la nostra salut com per la del planeta".

Fins ara, d'aquestes obres de la Ronda Nord de la carretera CV-840 a Algueña ja s'han executat totes les estructures i les obres de drenatge, i el moviment de terres es troba en la fase final, així com els desviaments dels serveis afectats.

En aquest sentit, la consellera ha subratllat l'aposta de la Generalitat per a avançar en actuacions que milloren l'accés als nuclis urbans a tota la Comunitat Valenciana i que garantisquen la màxima seguretat viària per al trànsit rodat.

La Ronda Nord

La CV-840 forma part de la xarxa local de les carreteres de la Comunitat Valenciana i uneix les poblacions del Rodriguillo, Algueña, La Romana i Novelda. Al seu pas per Algueña, es converteix en una travessia que discorre per carrers i voreres estretes, amb molts passos elevats. Amb l'objectiu de pal·liar aquesta situació, la Conselleria està construint una variant que discorre pel nord del nucli de la població i té una longitud de 2,7 quilòmetres.

Així, s'ha projectat una plataforma de 12 metres amb dos carrils de circulació de 3,5 metres, vorals laterals d'1,5 metres d'amplària i represes laterals d'un metre. També s'han dissenyat quatre glorietes per a l'encreuament de diversos camins. Els accessos a les parcel·les queden regulats per mitjà de vies de servei amb connexió a la variant a través de les glorietes projectades.

Les obres preveuen totes les operacions necessàries per a posar en servei la variant, entre les quals es troben: demolicions, moviment de terres, pavimentacions, drenatge, obres de fàbrica, senyalització, reposició de serveis, etc. El projecte compta amb set estructures, sis per a drenatge i una per a un pas inferior.

Galeria d'imatges