Vicepresidència i Igualtat i Polítiques Inclusives
Ple del Consell

Aitana Mas: “Els 90 milions d’euros que accepta el Consell per a la fàbrica de bateries de Volkswagen suposen la inversió industrial més important que s’ha fet al nostre país”

16/03/2023
Aitana Mas: “Els 90 milions d’euros que accepta el Consell per a la fàbrica de bateries de Volkswagen suposen la inversió industrial més important ...
  • El Consell autoritza posar en marxa l'ajuda per a desenvolupar a Sagunt la factoria de l'empresa alemanya
  • Aprova un decret llei per a impulsar ajudes destinades al sector de l'audiovisual per valor de 6,5 milions d'euros

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Aitana Mas, ha qualificat la inversió de 90 milions d’euros, aprovada pel Govern Valencià, de “l’inici de la inversió industrial més important, que ascendeix a 10.000 milions d’euros, que s’ha fet fins ara al nostre país i amb la qual es preveu que es creen més de 3.000 llocs de treball directes i indirectes”.

Mas s’ha pronunciat així després de la reunió del Ple extraordinari en la qual la Generalitat ha acceptat la subvenció que el Govern d’Espanya atorga a la Generalitat, inclosa dins del Reial decret llei 20/2022, de 27 de desembre, de suport als projectes per al desenvolupament d’una fàbrica de bateries de l’empresa Volkswagen a la ciutat de Sagunt.

“El projecte, ha assenyalat Mas, inclou també la posada en marxa d’un centre especialitzat de Formació Professional, amb capacitat per a 400 alumnes, amb formacions vinculades al desenvolupament de la gigafactoria”.

La vicepresidenta del Consell ha indicat que aquesta ajuda “s’atorga en el marc de les mesures de foment destinades a projectes que faciliten el desenvolupament de l’ecosistema del vehicle elèctric i connectat, i pretén impulsar les inversions necessàries per a la construcció de la fàbrica de bateries de Sagunt, amb un elevat estàndard de protecció al medi ambient i l’eficiència energètica i un alt grau d’innovació”.

Suport a la indústria audiovisual

D’altra banda, el Consell ha aprovat el decret llei que activa la concessió d’ajudes destinades a impulsar un nou model econòmic de la indústria audiovisual en matèria de producció d’obres cinematogràfiques i obres audiovisuals en territori valencià.

Les ajudes, per un valor de 6,5 milions d’euros, serviran, a més, “per a promocionar el sector, el territori i la cultura”, ha assegurat Mas.

La vicepresidenta del Consell ha assenyalat que “en el Govern del Botànic volem continuar contribuint al creixement del sector audiovisual valencià, el qual ja estem secundant amb les ajudes del sector cultural, a través de l’Institut Valencià de Cultura”.

En aquest sentit, Mas ha indicat que l’objectiu és “l’atracció d’agents nacionals i estrangers que puguen aportar a la indústria audiovisual valenciana el seu coneixement i els recursos en les tècniques més avançades de la indústria audiovisual internacional, i, al mateix temps, generar creixement econòmic i ocupació en aquest sector productiu al nostre territori”.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaraciones de la vicepresidenta y portavoz del Consell, Aitana Mas

Declaraciones de la vicepresidenta y portavoz del Consell, Aitana Mas