Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat
Trànsit comercial

L’aeroport de Castelló programa en la temporada d’estiu 1.500 vols regulars amb una oferta de 250.000 places

20/03/2023
L’aeroport de Castelló programa en la temporada d’estiu 1.500 vols regulars amb una oferta de 250.000 places
  • Les aerolínies dupliquen el nombre d’operacions regulars respecte a l’any passat i s’incrementen un 78 % els seients a la venda
  • Rebeca Torró destaca que les 11 rutes programades generaran l’operativa comercial més important en la trajectòria de la infraestructura

L’aeroport de Castelló ha programat en la campanya estival, que comprén des de finals de març fins a finals d’octubre, 1.500 vols regulars amb una oferta de 250.000 places. La instal·lació castellonenca operarà el nombre més gran de rutes regulars de la seua trajectòria, un total d’11, que generaran un màxim de 30 freqüències setmanals.

La consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, ha destacat “l’important impuls que tindrà el trànsit comercial durant els set mesos del període d’estiu, en el qual les companyies aèries operaran la xifra més elevada de vols regulars en la història de l’aeroport, i oferiran una xifra rècord de seients”.

En aquest sentit, les 250.000 places que estan a la venda per a volar des de Castelló o cap a Castelló suposen un increment del 78 % respecte al mateix període de 2022. D’altra banda, les 1.500 operacions regulars programades dupliquen el registre de l’any passat i quasi es duplica el màxim de freqüències setmanals, que passa de 17 a 30.

La consellera ha manifestat que aquest notable augment de l’oferta de vols “multiplicarà la connectivitat aèria de Castelló i, a més, suposarà un impuls per al sector turístic de la província, ja que les diverses rutes possibilitaran l’arribada de milers de viatgers a través de l’aeroport”.

Rebeca Torró ha recordat que en la campanya estival actual s’activaran tres noves línies regulars. La primera, diumenge que ve, 26 de març, amb l’estrena de la connexió amb Düsseldorf-Weeze, operada per Ryanair, amb dues freqüències setmanals.

El 28 de març, es posa en marxa la nova ruta de Porto, també de Ryanair, amb dos vols setmanals, i el 3 de juny entra en funcionament la línia de Roma, de l’aerolínia Wizz Air, també amb dues freqüències setmanals.

Reforç de rutes

Quant a les rutes estivals que han operat en anys anteriors, el pròxim 29 de març torna a operar la de Budapest (Wizz Air), el 27 d’abril la de Katowice (Wizz Air) i l’1 de juny la de Sevilla (Air Nostrum). Les dues primeres incrementen un 65 % l’oferta de vols respecte a 2022.

També es reforça la ruta de Londres, que a partir de la setmana que ve passa de dues a tres freqüències setmanals, i augmenta a quatre a partir de juliol.

D’altra banda, continuen operant les rutes de Dublín (Ryanair), Brussel·les (Ryanair), Bucarest (Wizz Air) i Madrid (Air Nostrum). Aquesta última disposa de 5 freqüències setmanals i permet connectar amb 86 destinacions nacionals i internacionals.

Galeria d'imatges