Hisenda i Model Econòmic
Línies de finançament

L’IVF suma Lánzame Capital com a intermediari financer per a la gestió dels seus préstecs participatius

21/03/2023
L’IVF suma Lánzame Capital com a intermediari financer per a la gestió dels seus préstecs participatius
  • Després de la incorporació d'aquesta companyia, l'Institut Valencià de Finances compta amb nou intermediaris que col·laboren en la difusió d'aquest producte financer
  • A través de la línia de préstecs participatius en coinversió s'ofereixen préstecs d'un màxim de 300.000 euros per a empreses de creació recent, que compten amb un alt component innovador

L’Institut Valencià de Finances (IVF) ha ampliat la seua cartera d’intermediaris financers amb la incorporació de la companyia Lánzame Capital, especialitzada en empreses emergents, que col·laborarà amb l’organisme valencià en la gestió de la seua línia de préstecs de participació en coinversió amb inversors privats.

A través aquesta la línia de finançament, l’IVF ofereix finançament a empreses de creació recent, on es prioritza aquelles que compten amb un alt component innovador. D’aquesta manera, l’Institut Valencià de Finances impulsa el creixement i el desenvolupament de nous projectes amb préstecs participatius, l’import dels quals pot oscil·lar entre els 75.000 i els 300.000 euros.

Per la seua banda, Lánzame Capital es dedica a posar a la disposició de la seua xarxa d’inversors, repartits en tot el territori espanyol, oportunitats d’inversió en empreses emergents en fase pre-seed i seed amb rondes de finançament amb l’objectiu de promoure l’activitat emprenedora.

El director de l’IVF, Manuel Illueca, després de la signatura d’aquest nou acord amb Lánzame Capital, ha destacat que “des d’aquesta administració fem un important esforç per a donar suport al sector emprenedor, que en moltes ocasions troba grans traves a l’hora d’accedir a productes financers”.

“Poder comptar amb la col·laboració de socis com Lánzame Capital, amb una experiència de més de 10 anys invertint en empreses tecnològiques en fase seed, principalment en els sectors de SaaS, Marketplace i Fintech, contribuirà a dirigir la nostra inversió cap aquells projectes amb més projecció, i maximitzar així el benefici dels recursos públics que gestionem”, hi ha afegit el director general.

Préstecs participatius en coinversió

La línia de préstecs participatius en coinversió amb inversors privats permet a les empreses de creació recent accedir a préstecs d’entre 75.000 i 300.000 euros, a un termini màxim de 7 anys i amb un màxim de 3 anys de carència. El tipus d’interés oferit en aquestes operacions és d’euríbor, amb un valor mínim igual a 0 %, a més d’un marge que es calcularà sobre la base de la rendibilitat financera registrada pel beneficiari, que pot oscil·lar entre el 3 % i el 9 %.

L’import del finançament aportat per l’IVF a aquests projectes ha de ser com a mínim del 50 % de l’import de les aportacions realitzades pels inversors privats en aquestes empreses, i pot assolir com a màxim el 150 % d’aquestes aportacions.

“D’aquesta manera —ha explicat Illueca— pretenem mobilitzar la inversió privada, alhora que contribuïm a l’impuls d’aquests projectes amb aportacions públiques. La participació de l’IVF en aquests projectes dona seguretat i garanties per a l’entrada de nous inversors i confirma els avantatges de la col·laboració publicoprivada”.

Els préstecs participatius són instruments de quasi capital que, a efectes mercantils, formen part dels fons propis del beneficiari i milloren la solvència de l’empresa. Aquest increment de solvència permet millorar la qualificació creditícia del sol·licitant i, amb això, l’accés al finançament atorgat per entitats financeres privades i fons d’inversió.

Galeria d'imatges