Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball
Missió institucional i comercial

Climent: “Hem d’ampliar la nostra presència a l’Índia, el segon mercat de la Comunitat Valenciana a Àsia”

21/03/2023
Climent: “Hem d’ampliar la nostra presència a l’Índia, el segon mercat de la Comunitat Valenciana a Àsia”
  • Els representants institucionals de la Generalitat s’han reunit amb l’Oficina Econòmica i Comercial d’Espanya a Bombai i han visitat la seu d’una empresa importadora de materials de construcció

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, acompanyat per la directora general d’Internacionalització, María Dolores Parra, encapçala una missió institucional i comercial a l’Índia que visita les ciutats de Bombai i Nova Delhi.

En la primera jornada d’aquesta missió, el conseller Climent ha mantingut una reunió amb les persones responsables de l’antena de l’Ivace a l’Índia, encarregada de confeccionar les agendes de les set empreses participants en aquesta acció comercial.

“El suport a les empreses valencianes en un mercat complex com el mercat indi és fonamental, i per això l’antena de l’Ivace en aquest mercat és un gran actiu per a aprofitar noves oportunitats de negoci”, ha destacat Climent.

A continuació, tota la delegació s’ha dirigit a l’Oficina Econòmica i Comercial d’Espanya a Bombai, on s’han reunit amb la consellera econòmica i comercial d’Espanya a Bombai, Vanesa Álvarez Campo.

Durant la reunió, han conegut detalls sobre les oportunitats que ofereix el mercat indi, el segon més poblat del planeta amb interessants perspectives de creixement, on les exportacions de la Comunitat Valenciana mantenen una tendència a l’alça, amb un ascens del 18 % l’any 2022.

Rafa Climent ha destacat la importància d’ampliar l’exportació de la Comunitat Valenciana a l’Índia, que és “el nostre segon client a Àsia i on la Comunitat Valenciana se situa com a la segona regió espanyola més exportadora”.

“Tenim molt a guanyar en aquest mercat, i per això és important ampliar el nostre suport a les empreses i facilitar-ne al màxim l’acció a l’Índia, amb missions comercials directes i missions inverses que atraguen les oportunitats al nostre territori”, ha explicat Climent.

Entre les recomanacions per a fer negocis en aquest mercat figura la necessitat de mantindre la perspectiva a llarg termini, tindre en compte la diversitat del país i la necessitat de seleccionar acuradament els socis locals amb els quals es busca entaular un tracte comercial.

A continuació, la delegació ha visitat la seu i la sala d’exposicions de l’empresa índia, importadora de materials de construcció de la Comunitat Valenciana, Casamia, on han conegut les previsions de creixement d’aquesta empresa interessada a ampliar la importació de producte de la Comunitat Valenciana.

Galeria d'imatges