Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball
Fòrum Connecta Labora

Labora realitzarà fòrums d’ocupació en tota la Comunitat Valenciana dins del pla Avalem Territori

22/03/2023
  • S'organitzarà Fòrum Connecta en espais cedits per mitjà dels diversos pactes i acords territorials 
  • A través d'Avalem Territori, Labora pretén adaptar l'exercici de les polítiques actives d'ocupació a les necessitats de cada localitat

Labora, el Servei Valencià d’Ocupació i Formació, i representants dels diversos pactes i acords territorials per a l’ocupació han signat els convenis per a la realització dels fòrums d’ocupació, anomenats Fòrum Connecta, en tota la Comunitat Valenciana, emmarcats en el pla Avalem Territori.

L’objectiu d’aquests fòrums és acostar l’orientació i l’assessorament en la cerca d’ocupació a la ciutadania, així com la divulgació de serveis, prestacions i polítiques en matèria d’ús de les administracions públiques valencianes, a més de posar en contacte les persones sol·licitants d’ocupació amb les entitats ocupadores.

La signatura dels convenis amb representants dels diversos pactes i acords territorials de la Comunitat ha estat presidida pel secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, acompanyat per la directora general d’Ocupació i Formació, Rocío Briones, i la directora general de Planificació i Serveis de Labora, Eva Hernández López.

Per a Enric Nomdedéu, en un mercat laboral en el qual les noves tecnologies han transformat el procés de cerca de treball, “els espais de trobada i d’intercanvi d’experiències continuen sent fonamentals”.

En opinió del secretari autonòmic d’Ocupació, “encara que les noves xarxes de contactes digitals reforcen i interactuen de manera directa amb els espais presencials, de cap manera els substitueixen”.

Aquests fòrums van en la mateixa línia que els que es van realitzar en anys anteriors i pretenen afavorir l’intercanvi d’impressions i experiències sobre les necessitats del mercat de treball, així com el contacte directe entre treballadors, treballadores, empreses i el Servei Públic d’Ocupació.

Nomdedéu ha assenyalat que “des de Labora ens hem proposat obrir nous espais que propicien el contacte entre persones treballadores, empreses, agents socials i institucionals en tot el territori”.

Labora organitzarà aquests esdeveniments en els espais cedits pels diversos pactes i acords territorials, “a través dels quals promourem la realització de fòrums que faciliten els recursos per a la cerca de treball i per a la trobada de l’oferta i la demanda en un mateix espai físic”, ha explicat Nomdedéu.

Avalem Territori

Mitjançant el pla Avalem Territori, Labora ha plantejat una nova metodologia d’estratègia territorial en la qual s’aborda com treballar des de l’orientació, la inserció i el foment de l’ocupació. La finalitat és assolir la informació necessària per a impulsar actuacions que tinguen com a resultat la millora de la qualitat de l’ocupació, més inclusió social i reduir els desequilibris territorials.

Avalem Territori pretén crear una xarxa col·laborativa entre els diversos agents vinculats al territori valencià (Administració autonòmica, entitats locals, agents socials, empreses, etc.) per a dur a terme una estratègia conjunta que adapte l’exercici de les polítiques actives d’ocupació a les necessitats de cada àrea geogràfica.

Durant un any, a través d’una metodologia de diagnòstic participativa amb més de 300 indicadors, s’han pogut identificar variables com ara l’especialització productiva, les xarxes i les dinàmiques funcionals, les mancances formatives o les noves modalitats d’ocupació.

“El pla Avalem Territori està permetent millores importants en el disseny i la gestió de les polítiques d’ocupació en la nostra Comunitat i, a més, estem segurs que els fòrums d’ocupació territorials serviran per a aprofundir en la formació, l’orientació i també en el necessari debat sobre el futur del treball que volem impulsar des de Labora”, ha conclòs Enric Nomdedéu.

Galeria d'imatges