Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat
eMobility Expo Congress

Rebeca Torró: “La descarbonització a través de la innovació situarà la Comunitat Valenciana a l’avantguarda de la nova mobilitat sostenible”

22/03/2023
Rebeca Torró: “La descarbonització a través de la innovació situarà la Comunitat Valenciana a l’avantguarda de la nova mobilitat sostenible”
  • La consellera ha participat en la taula redona sobre Projectes estratègics de recuperació i transformació econòmica (Perte) com a mitjà de desenvolupament, en el context de l’eMobility Expo Congress
  • Rebeca Torró destaca que aquesta transformació també “tindrà un impacte en la societat, que es veurà reflectit en el creixement econòmic i la creació d’ocupació estable i de qualitat”

La consellera de Política Territorial Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, ha assenyalat que “la transformació i el desenvolupament econòmic tenen com a base la descarbonització a través de la innovació” i que “situarà la Comunitat Valenciana a l’avantguarda de la nova mobilitat sostenible”.

Així ho ha manifestat durant la taula redona en la qual ha participat en el desenvolupament de l’eMobility Expo Congress, que s’està tenint lloc durant els dies 21, 22 i 23 de març en Fira València, amb les últimes innovacions de la indústria de la mobilitat electrificada, autònoma, connectada i sostenible.

En aquest context, tal com ha expressat la consellera, “com a Administració pública hem de sumar totes les sinergies possibles no només entre administracions, també ho hem de fer amb el sector privat”.

Transformació econòmica des de les administracions públiques

La consellera de Política Territorial i Mobilitat ha indicat, en la taula redona sobre Projectes estratègics de recuperació i transformació econòmica (Perte) com a mitjà de desenvolupament, que “el Perte és una iniciativa clau per a la transformació de l’economia espanyola, gràcies al qual podem trobar solucions innovadores”.

En aquest sentit, Torró ha manifestat que “aquesta transformació econòmica tindrà un impacte en la societat que es veurà reflectit en el creixement econòmic i la creació d’ocupació estable i de qualitat”.

En el cas de la primera convocatòria del Perte VEC, “la Comunitat Valenciana és la tercera més beneficiada amb un total de 23,4 %, és a dir, 186,07 milions d’euros, la qual cosa ha fet possible que posàrem la primera pedra de la que serà la futura gigafactoria de Volkswagen”, hi ha afegit la consellera.

Així mateix, Rebeca Torró ha apuntat que “es creen nous llocs de treball de qualitat, no només en les empreses sinó també en els instituts tecnològics o les universitats, o en l’FP; es diversifiquen les carreres i la Formació Professional, i s’obri la possibilitat que empreses o indústries que fa anys que estan implantades al nostre territori es puguen reinventar”.

Col·laboració publicoprivada

La consellera ha observat que a la Comunitat Valenciana, amb la implantació de Volkswagen, “aconseguirem tindre més de 30.000 persones amb treball, més de 2.000 alumnes al Campus Battery i més de 3.000 milions d’euros en inversió”. A més, “tenim més exemples, com ara BP, Stadler, Ford, entre altres empreses, que fan la transformació de la societat”, hi ha afegit.

Finalment, la consellera ha destacat les conclusions de l’informe de CaixaBank, que mostra “que les persones titulades d’FP a la Comunitat Valenciana tindran 4.200 oportunitats d’ocupació a l’any fins a 2030 només en la indústria, cosa que demostra que no només ens situarà a l’avantguarda de la nova mobilitat, també ens situa com una Comunitat pròspera en tots els sentits: en el social, l’econòmic i el formatiu”.

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat participa en l’eMobility Expo Congress 2023, en el qual també intervenen l’Aeroport de Castelló (Aerocas), l’Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV) i Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV).

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions de la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró