Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica
Habitatge públic

La Generalitat dona a conéixer, a Crevillent, les actuacions per a garantir el dret a l’habitatge

22/03/2023
La reunió ha servit per a donar a conéixer les mesures que conté el nou decret llei sobre emergència residencial i abusos en l’àmbit immobiliari
  • La reunió ha servit per a donar a conéixer les mesures que conté el nou decret llei sobre emergència residencial i abusos en l’àmbit immobiliari
  • En la trobada han intervingut les directores generals d’Habitatge i d’Emergència Habitacional, Elena Azcárraga i Pura Peris, respectivament

La Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica ha participat en la jornada El dret a l’habitatge, novetats en les polítiques públiques, organitzada per l’Ajuntament de Crevillent. Durant la trobada, la directora general d’Habitatge, Elena Azcárraga, i la d’Emergència Habitacional i Funció Social, Pura Peris, han exposat els programes d’adquisició d’habitatges per ajuntaments i el paper que exerceixen les oficines Xaloc.

Pura Peris ha explicat el nou decret llei sobre mesures urgents per a fer front a la situació de vulnerabilitat i emergència residencial a la Comunitat Valenciana i per a evitar abusos en l’àmbit immobiliari, aprovat el 27 de febrer de 2023. Amb aquesta norma, ha assenyalat que “es dota les administracions públiques valencianes d’instruments legals perquè garantisquen el dret a un habitatge digne i adequat en condicions d’igualtat, especialment aquelles persones en situació d’emergència residencial, en el marc de la crisi econòmica i social existent”.

A més, ha assegurat que es tipifica l’assetjament immobiliari i altres conductes antisocials o discriminatòries en relació amb l’accés a l’habitatge, i la implantació d’un règim sancionador d’infraccions que garantisca l’eficàcia de la norma.

Per la seua banda, Elena Azcárraga s’ha referit a aquells programes l’objectiu dels quals és la regeneració urbana i l’arquitectura, que s’inclouen en el Pla Hàbitat 2030, del qual sorgeixen tots els programes d’ajuda de la Conselleria d’Habitatge, els de funció social de l’habitatge, ampliació del parc públic, rehabilitació d’habitatges, edificis, barris i innovació.

Així mateix, ha destacat que “el Pla Adha, per a l’ampliació dels patrimonis públics municipals d’habitatge, i el pla Recuperem Llars, de rehabilitació i regeneració urbana dels Fons Europeus Next Generation, assoleixen en la convocatòria actual una dotació pressupostària sense precedents per a avançar en la conservació i la dignificació del parc edificat residencial de la Comunitat Valenciana”.

A la xarrada també han assistit representants de les oficines Xaloc d’Elx i de Sant Joan, així com edils de diversos ajuntaments de la província d’Alacant.

Després de la jornada, totes dues directores generals han mantingut una reunió amb l’alcalde de Crevillent, José Manuel Penalva, i la regidora d’Habitatge, Gema Candelaria Asencio, per a abordar assumptes d’àmbit municipal en matèria d’habitatge.

Galeria d'imatges