Presidència
Municipi Turístic

Colomer lliura el distintiu que acredita Riba-roja de Túria com a municipi turístic de rellevància

22/03/2023
Lliurament del distintiu Municipi Turístic a Riba-roja de Túria
  • El secretari autonòmic de Turisme agraeix el treball de la destinació per a aconseguir aquest reconeixement
  • Colomer també ha participat en la presentació del Pla de destinació turística intel·ligent (DTI) del municipi

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha lliurat a l’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, el distintiu que acredita la destinació amb la condició de municipi turístic de la Comunitat Valenciana, en la categoria de rellevància, una de les tres que estableix aquest reconeixement.

Colomer ha agraït el treball de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria per a aconseguir aquesta distinció, d’acord amb el nou Estatut de Municipi Turístic i amb la Llei de turisme, oci i hospitalitat.

Així mateix, el titular de Turisme ha recordat que les destinacions amb la condició de municipi turístic “tindran una vinculació amb el fons de municipis turístics”.

La Comunitat Valenciana té 35 destinacions amb el distintiu Municipi Turístic, concorde al nou Estatut del Municipi Turístic, regulat pel decret 5/2020 de regulació de l’Estatut i modificat pel Decret 203/2021 de 17 de desembre.

Pla de destinació turística intel·ligent

Durant la seua visita a Riba-roja de Túria, Francesc Colomer també ha participat en la presentació del Pla de destinació turística intel·ligent (DTI) del municipi.

Colomer ha remarcat que la tecnologia ha de ser una guia al servei de les destinacions per a prendre decisions, però els equips humans han d’estar al capdavant. Així mateix, ha reiterat que la revolució verda “serà digital, de saber avaluar dades”, per això ha insistit en l’aposta de Turisme per impulsar la intel·ligència turística.

Riba-roja de Túria es troba integrada en la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents de la Comunitat Valenciana (Xarxa DTICV), en el nivell 2. Es tracta de la primera xarxa autonòmica de destinacions turístiques intel·ligents, que permet a les destinacions avançar en la transformació digital de la gestió turística, accedir a informació i coneixement sobre com aplicar la tecnologia i optar a ajudes públiques específiques.

Galeria d'imatges