Sanitat Universal i Salut Pública

El Consell autoritza la tramitació dels contractes per al subministrament de vacunes contra l’herpes zòster i contra el meningococ B

24/03/2023
  • El valor estimat ascendeix a més de 23 milions d'euros en el cas de les vacunes contra el meningococ B i a 66 milions per a les de l'herpes zòster
  • La duració dels contractes és de dos anys inicialment, amb possibilitat de pròrroga a dos anys més

El Ple del Consell ha autoritzat la tramitació dels contractes per a l’adquisició i el subministrament de vacunes contra el meningococ B i l’herpes zòster, destinades als centres dependents de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

Tots dos contractes tenen una duració de dos anys amb possibilitat de pròrroga d’un màxim de dos anys més. A més, en els plecs es preveu la possibilitat de modificar-ho fins al 20 % de l’import de licitació quan les necessitats reals diferisquen de les estimades inicialment.

D’una banda, s’ha autoritzat el contracte per a l’adquisició de les dosis de la vacuna contra el meningococ del serogrup B, que està inclosa en el calendari de vacunació infantil, d’acord amb els acords de la Comissió de Salut Pública del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, el valor estimat de licitació de la qual ascendeix a 13,2 milions d’euros (sense IVA).

En aquest cas, tenint en compte la possibilitat de modificació d’un màxim del 20 % i els dos anys més de pròrroga, el valor estimat ascendiria a 23,05 milions d’euros.

D’altra banda, s’ha autoritzat el contracte per a la compra de les dosis de vacunes contra l’herpes zòster de subunitats de recombinant adjuvada (HZ/su), l’import estimat de les quals ascendeix a 30,06 milions d’euros (sense IVA). El valor ascendiria a 66,1 milions d’euros tenint en compte la possibilitat de modificació del 20 %, així com els dos anys més de pròrroga.

En aquest sentit, a través d’aquests contractes es garanteix el subministrament de vacunes necessari per a les recomanacions de vacunació contra aquestes malalties per als pròxims anys.