Sanitat Universal i Salut Pública
Pla Inveat

L’hospital de Xàtiva inverteix 400.000 euros en les obres d’adequació per a instal·lar una segona ressonància magnètica

24/03/2023
L’hospital de Xàtiva inverteix 400.000 euros en les obres d’adequació per a instal·lar una segona ressonància magnètica
  • El nou equip de ressonància forma part del Pla Inveat, que dotarà la sanitat pública valenciana de 79 equips d'avantguarda
  • Està prevista una altra ressonància per al nou hospital d'Ontinyent, per la qual cosa el Departament de Salut disposarà de tres equips en comptes d'un

L’Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva ha invertit un total de 400.000 euros en les obres d’habilitació d’espais per a instal·lar la que serà la seua segona ressonància magnètica nuclear (RMN).

Les obres, que en aquests moments s’estan duent a terme, consisteixen en l’adaptació dels espais per a poder albergar el nou equipament, que se situarà al Servei de Radiologia, al costat de l’actual ressonància.

Aquest equipament s’ha adquirit a través del Pla d’inversions en equips d’alta tecnologia del Sistema Nacional de Salut (Inveat) i del Pla de recuperació, transformació i resiliència finançat per la Unió Europea - Next Generation EU.

En concret, en aquest departament de salut es preveu també la instal·lació d’una altra ressonància magnètica al nou hospital d’Ontinyent, amb la qual cosa el Departament passarà a disposar de tres equips de ressonància magnètica, en comptes d’un.

D’aquesta manera, la posada en marxa del nou equipament d’alta tecnologia permetrà millorar la qualitat diagnòstica d’aquesta classe de prova, així com reduir les esperes per a realitzar-la, cosa que agilitzarà els processos diagnòstics i els tractaments, i repercutirà així en una millora de la qualitat assistencial.

Equipament d’avantguarda del Pla Inveat

El Pla Inveat preveu per a la sanitat pública valenciana un total de 29 ressonàncies magnètiques, entre les quals està la que es posarà en marxa a l’hospital de Xàtiva. A més, el pla preveu l’adquisició i la renovació d’un total de 50 equips més d’avantguarda, destinats als diversos departaments de salut que conformen la xarxa pública sanitària.

En concret, són 18 TAC (tomografia axial automatitzada), 3 TAC de planificació, 6 gammacàmeres, les 29 ressonàncies magnètiques que ja estan adjudicades, 13 acceleradors lineals, 4 equips d’angiografia vascular, 2 equips d’angiografia neuroradiològica, 2 de braquiteràpia digital i 2 d’hemodinàmica.

Galeria d'imatges