Presidència

El secretari autonòmic de Turisme insisteix en la importància de dotar de ‘singularitat’ la destinació Comunitat Valenciana

24/03/2023
El SA de Turisme durante la inauguración de la nueva escultura de Alboraya
  • El titular de Turisme ha assistit, a Alboraia, a la inauguració de l'escultura El Miracle dels Peixets, de l'artista Peris Carbonell
  • Una obra emmarcada dins del projecte Obres Commemoratives Ruta del Greal, i que se suma a les escultures de Barracas i Massamagrell

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha insistit aquest divendres en la importància que "el territori de la Comunitat Valenciana tinga una autenticitat i una narrativa diferenciada", i ha insistit que "el que és singular és el que vertaderament fa rellevant una destinació".

Així ho ha declarat a Alboraia, durant la inauguració de l'escultura El Miracle dels Peixets de l'artista valencià Peris Carbonell. Una obra emmarcada dins del projecte Obres Commemoratives Ruta del Greal, que pretén atorgar singularitat i diferenciació davant d'altres rutes.

Es tracta d'una manera diferent de mostrar el relat del Sant Calze, que més enllà de la seua dimensió espiritual i llegendària, siga capaç de traslladar la càrrega històrica, cultural i emocional de la sagrada relíquia i de la ruta.

Per al titular de Turisme "aquesta nova escultura relativa al greal forma part d'un viatge que té una derivada turística, cultural i espiritual molt important"; a més de ser una "senyalització excepcional", ha apuntat.

Colomer l'ha qualificada d'"una obra escultòrica fantàstica, que per si mateixa ja justifica el viatge", alhora que es configura com "un recurs turístic emmarcat en un relat local i medieval molt suggeridor", ha afegit.

La Comunitat Valenciana compta amb tres escultures ja instal·lades, i la finalitat és sumar escultures relatives a la història del Sant Calze en el seu traçat integral, és a dir, des de Sant Joan de la Penya fins a la ciutat de València.

L'escultura El Miracle dels Peixets d'Alboraia s'uneix, així, a la de Barracas, punt d'inici de la ruta del Greal, amb el nom d'Alfons el Magnànim porta el Greal a la Comunitat Valenciana i l'escultura de L'últim Sopar de Massamagrell. Totes aquestes obres de grans dimensions (6 x 4,5 m) estan fetes en acer amb la tècnica de baixos, mitjans i alts relleus.

Sobre l'escultura d'Alboraia

Aquesta escultura està basada en la llegenda d'El miracle dels peixets, un esdeveniment religiós que, segons la tradició, va tindre lloc el juliol de 1348 entre els actuals municipis d'Alboraia i Almàssera. El miracle es commemora amb una romeria el dilluns de Pentecosta a l'ermita erigida en record d'aquesta llegenda.

Respecte a l'autor de l'obra, Peris Carbonell, es tracta d'un pintor i escultor contemporani considerat per la crítica internacional d'art com un dels màxims exponents de l'expressionisme místic actual.

Galeria d'imatges