Hisenda i Model Econòmic
Certamen economicofinancer

Arcadi España: “La Generalitat ha de buscar oportunitats d’inversió, apostar per l’ocupació i donar suport a les empreses valencianes”

24/03/2023
Arcadi España: “La Generalitat ha de buscar oportunitats d’inversió, apostar per l’ocupació i donar suport a les empreses valencianes”
  • El conseller d'Hisenda clausura a Castelló de la Plana l'edició de 2023 de Forinvest

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, ha reivindicat durant la clausura de Forinvest 2023, a Castelló de la Plana, que la Generalitat “ha de ser una administració proactiva, que ix a buscar oportunitats d’inversió, que aposta per la generació d’ocupació i dona suport a les empreses valencianes”.

Arcadi España ha fet aquestes declaracions durant la clausura de Forinvest a la Cambra de Comerç de Castelló, que ha comptat amb la participació de Yolanda García, component de la Direcció General de l’Energia de la Comissió Europea, i l’europarlamentària Inmaculada Rodríguez Piñero, així com la participació d’analistes financers i representants empresarials.

Durant la seua intervenció, el titular d’Hisenda ha apuntat que una altra assignatura pendent és “la de la productivitat de l’economia valenciana, que cal incrementar, i, pel que fa a la mateixa Administració, s’ha avançat molt, però hem de continuar desburocratitzant, perquè hem de ser més àgils, adaptar-nos a les necessitats dels poders econòmics i socials”.

El conseller també s’ha referit al paper que ha de tindre la Unió Europea i ha assenyalat que la Comunitat “és una terra molt europeista, però hem de compassar aquesta necessària transició ecològica amb les empreses i els treballadors”.

En aquest sentit, Arcadi España ha apel·lat “a reformular les ajudes de l’Estat, perquè eixim a competir en desigualtat de condicions. No podem vetar les ajudes a les nostres empreses mentre els nostres competidors sí que compten amb el suport de l’Estat. Hem d’eixir a buscar el futur amb optimisme, centrant-nos en els reptes que tenim, però sent-ne conscients i creient-nos les nostres fortaleses”.

Durant la jornada de clausura també s’han tractat diverses qüestions relacionades amb la situació energètica actual, els projectes d’inversió que s’estan implementant a Castelló i les perspectives econòmiques per a 2023.

Creixement de Forinvest

Forinvest, el certamen financeroempresarial de referència nacional, s’ha expandit per primera vegada enguany després de 16 edicions a tota la Comunitat, i així ha organitzat diverses jornades a Alacant i Castelló, a més de la tradicional Nit de les Finances i els fòrums que se celebren en Fira València.

Així, durant aquesta edició, Forinvest ha reunit més de 5.000 visitants, 100 ponents i 97 expositors amb presència, i hi han participat grans empreses, entitats financeres i asseguradores d’Espanya, així com directors executius de moltes empreses emergents que han volgut estar presents en la principal cita de treball en xarxa financeroempresarial del país.

Visita a Porcelanosa

Després de la clausura de Forinvest 2023, el conseller d’Hisenda ha fet un  recorregut per les instal·lacions de l’empresa Porcelanosa a Vila-real, juntament amb Yolanda García Mezquita, membre de la Direcció General d’Energia de la Comissió Europea.

Durant la visita han pogut conéixer l’activitat de les plantes de producció de la multinacional, i una de les empreses més representatives del sector ceràmic a la província de Castelló, que enguany celebra el 50é aniversari.

Arcadi España ha subratllat que Porcelanosa és una gran empresa que ha esdevingut “un referent per al sector de la ceràmica, per a la Comunitat i per a Espanya, que ha sabut combinar la tradició amb l’aposta per la innovació com a base d’excel·lència i competitivitat, amb l’objectiu de liderar el sector en el mercat nacional i internacional”.

Així mateix, el responsable de les finances valencianes ha mostrat el suport “ferm i decidit de la Generalitat al sector ceràmic”, i així ha posat en relleu l’anunci que va fer aquest dimecres el president Ximo Puig, que consisteix en “la posada en marxa la setmana que ve, per part de l’IVF, d’una línia de crèdit de 100 milions d’euros dirigida a les empreses del sector ceràmic i gasointensiu”.

Galeria d'imatges