Sanitat Universal i Salut Pública
Atenció Primària

Sanitat invertirà 1,4 milions d’euros per a la construcció del nou consultori auxiliar de Corbera

24/03/2023
Sanitat invertirà 1,4 milions d’euros per a la construcció del nou consultori auxiliar de Corbera
  • Mínguez: “La posada en marxa del nou consultori millorarà l’atenció sanitària per als més de 3.000 usuaris assignats a aquest centre”
  • La construcció d’un nou centre sanitari és una reivindicació històrica d’aquest municipi
  • El consultori comptarà amb medicina de família, pediatria, una àrea maternal i una sala per a tractaments i atenció d’urgències

El conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, ha presentat el projecte de construcció del nou consultori de Corbera, un edifici que s’alçarà al carrer Miguel Hernández de la localitat i substituirà l’actual consultori, per a oferir la millor atenció sanitària a la població d’aquest municipi.

Durant l’acte de presentació, Mínguez ha estat acompanyat per l’alcalde de Corbera, Vicent Marrades; la secretària autonòmica d’Eficiència i Tecnologia Sanitària, Concha Andrés; el director general d’Alta Tecnologia, Inversions i Infraestructures, Jaime Peris, i la gerent del Departament de Salut La Ribera, Liliana Fuster.

Segons ha explicat el conseller, “des de Sanitat destinarem 1,4 milions d’euros per a la construcció i la posada en marxa d’aquest nou consultori, la qual cosa permetrà oferir a les 3.028 persones que estan assignades a aquest centre la millor atenció sanitària, ja que estarà dotat dels millors recursos assistencials”.

“A més –ha continuat el conseller–, amb la construcció d’aquest nou consultori atenem la reivindicació que aquest municipi està fent des de fa ja molt temps, i el dotem d’una infraestructura digna, moderna i més concorde a les necessitats dels usuaris”.

En aquest sentit, ha indicat que “els tràmits per a la posada en marxa d’aquest nou centre assistencial continuen avançant i està previst que abans de l’estiu es liciten les obres de construcció”. Una vegada comencen les obres, el termini d’execució previst és de 12 mesos.

Així mateix, el conseller de Sanitat ha assenyalat que “serà un edifici modern de dues altures i en una mateixa planta se situaran totes les consultes, de manera que estiguen comunicades, la qual cosa facilitarà la tasca assistencial del dia a dia, tant per als professionals com per als pacients”. La superfície en la qual es construeix és de quasi mil metres quadrats.

Millors recursos assistencials

El nou consultori de Corbera disposarà d’una àrea de medicina de família, amb dues consultes per a medicina i una consulta per a infermeria. A més, comptarà amb una àrea de pediatria, composta per una consulta de pediatra i una d’infermeria pediàtrica.

D’altra banda, disposarà d’una àrea maternal, en la qual se situarà la consulta de matrona i una sala per a educació sanitària. A més, el pla assistencial inclou una àrea d’extraccions, tractaments i atenció d’urgències, que se situarà en una sala polivalent dotada amb monitor-desfibril·lador, material de reanimació, electrocardiògraf, pulsioxímetre amb sonda i ecògraf bàsic.

Finalment, hi haurà una àrea de recepció, amb una sala d’espera per a 25 persones, i espais per a magatzem, lavabos de personal i vestuaris.

Quant a recursos humans, hi haurà un equip dotat de set professionals. En concret, seran dos professionals de medicina de família, un pediatre, dos professionals d’infermeria (un en pediatria), una matrona i un auxiliar administratiu.

4,8 milions d’euros en inversions en 2023

D’altra banda, el conseller ha destacat l’esforç que s’està duent a terme des de la Conselleria de Sanitat per a millorar les infraestructures sanitàries en el Departament de Salut de La Ribera. De fet, per a aquest any 2023 s’ha previst una partida pressupostària de 4,8 milions d’euros destinada a la millora dels centres sanitaris, i des de 2018 la inversió ascendeix a 29,9 milions d’euros.

A més, Sanitat està duent a terme la millora de l’equipament d’alta tecnologia en el Departament de La Ribera i s’han adquirit nous equips valorats en 7 milions d’euros, gràcies al Pla Inveat en el marc del Pla de recuperació, transformació i resiliència. Gràcies a aquesta inversió s’han pogut adquirir un SPET-TC, dos acceleradors lineals, una ressonància magnètica i un angiògraf vascular.

Finalment, cal destacar que, en aquests moments, en tota la Comunitat Valenciana s’estan executant obres per valor de més de 400 milions d’euros, enfront dels 12 que es van invertir en 2015, la qual cosa posa de manifest l’esforç inversor per a la millora de les infraestructures sanitàries.

Retrat de la Dra. Carmen Piera al CSI Sueca

Després de la seua visita a Corbera, Mínguez i la direcció del Departament de Salut de La Ribera s’han traslladat fins al CSI Sueca, per a assistir a l’acte pel qual el centre sanitari del municipi ha adoptat el nom de Carmen Piera, la primera universitària de Sueca i pionera de l’oftalmologia valenciana.

A partir d’aquest moment, un retrat de Piera, obra de l’artista suecana Manola Roig Celda, presidirà la façana principal del centre de salut on l’oftalmòloga va desenvolupar els últims anys de la seua carrera professional, després d’haver treballat en altres localitats de la comarca, com ara Cullera i Alzira.

La iniciativa ha anat a càrrec de l’Ajuntament de Sueca i hi han participat, a més dels representants de la Conselleria, familiars de Piera i representants de la corporació municipal.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats