President
Reconeixement empresarial

Ximo Puig subratlla que la gigafactoria de Sagunt és un “plus d’autoconfiança” per a l’economia i serà “clau” per a la “reindustrialització” de la Comunitat Valenciana

24/03/2023
Ximo Puig subratlla que la gigafactoria de Sagunt és un “plus d’autoconfiança” per a l’economia i serà “clau” per a la “reindustrialització” de la ...
  • El president ha participat en un diàleg en el lliurament del Premi Economia de Levante-EMV al CEO de Seat pel projecte Future Fast Forward
  • Subratlla que “sense l’autogovern, hui no hi hauria gigafactoria a Sagunt”
  • Insisteix en la necessitat d’agilitzar la producció d’energies renovables i a expandir una xarxa de punts de recàrrega de vehicles elèctrics
València.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat “la importància de l’autogovern” i la col·laboració de les administracions amb el sector empresarial per a l’arribada de la gigafactoria de cel·les elèctriques de Volkswagen a la Comunitat Valenciana, la construcció de la qual va començar divendres passat amb la col·locació de la primera pedra. En aquest sentit, ha assegurat que l’elecció per part de Volkswagen suposa “un plus d’autoconfiança” per a l’economia i “serà clau” per a la reindustrialització de la Comunitat Valenciana.

D’aquesta manera s’ha expressat el president en un diàleg en l’acte de lliurament del Premi Economia 2022 que el periòdic Levante - El Mercantil Valenciano ha concedit aquest divendres, amb motiu de la celebració del 150é aniversari d’aquesta capçalera, al CEO de Seat, Wayne Griffiths, pel projecte Future Fast Forward, que inclou la posada en marxa de la gigafactoria de Sagunt.

El diàleg, que ha sigut moderat pel director de Levante-EMV, José Luis Valencia, s’ha produït entre el cap de l’executiu valencià i el CEO de SEAT, Wayne Griffiths, i ha versat sobre l’impacte econòmic i social de la gigafactoria de bateries a la Comunitat Valenciana.

En la seua intervenció, Ximo Puig ha insistit en el paper actiu demostrat per l’autogovern “per a aprofitar aquesta oportunitat”. “Sense l’autogovern, amb una Espanya centralitzada, i sense la col·laboració entre les administracions i el sector empresarial, hui no estaria ací la gigafactoria”, ha recalcat.

Segons ha explicat, en l’actualitat la indústria de l’automòbil suposa el 10 % del PIB d’Espanya, i, gràcies a l’impacte que suposarà la posada en funcionament de la gigafactoria de Sagunt, s’aconseguirà, “almenys”, mantindre aquest percentatge dins de l’economia espanyola.

Ximo Puig ha insistit en la importància d’“agilitzar i incrementar” la producció d’energies renovables i expandir per tota la Comunitat Valenciana, “especialment en els espais públics”, la xarxa de punts de recàrrega. A més, també ha demanat que es generen nous incentius fiscals per a la compra de vehicles elèctrics.

Campus Battery

Així mateix, en el transcurs del diàleg, el president ha recalcat que, des de l’inici del projecte de la gigafactoria, la Generalitat es va marcar com a objectiu el desenvolupament d’una nova Formació Professional adaptada a la realitat laboral i que enfortira, renovara i ampliara l’oferta de cicles.

D’aquesta manera, ha recordat que al costat de la gigafactoria es construirà el primer centre públic específic en el sector de producció de bateries, un Campus Battery que “consolidarà” l’aposta de la Generalitat per l’FP Dual i oferirà certificats de professionalitat que “facilitaran” als joves l’accés a l’ocupació.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Ximo Puig