Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball
Resultats LaboraLab

Labora afronta els nous reptes que planteja l’ocupació a través tallers interns i externs i seminaris web

27/03/2023
  • El Laboratori de Suport a la Innovació i Modernització de Labora ha completat el primer any com un espai de participació i creació d'idees 
  • L'objectiu és continuar en 2023 avançant cap a una concepció del Servei Públic d’Ocupació i Formació més oberta, pròxima i moderna 

Labora afronta els nous reptes que planteja l’ocupació amb LaboraLab, el Laboratori de Suport a la Innovació i Modernització de Labora. Aquest espai d’estudi i reflexió, que ha complit el primer any, aprofundirà en aquests nous desafiaments amb tallers tant interns com externs, així com a través de seminaris web, amb els quals activar la participació directa de la societat valenciana, el mateix personal de Labora i empreses i agents socials.

Els resultats de l’experiència de LaboraLab durant 2022 van ser presentats en la seu central de Labora i es van centrar en les diverses accions de comunicació-difusió, formació i participació. A més, es va presentar la programació de les activitats per a aquest any 2023.

Durant la presentació, Enric Nomdedéu, secretari autonòmic d’Ocupació i director general de Labora, ha destacat la importància “d’humanitzar tots els nostres processos, acostar-nos a la gent, afegint l’empatia a la professionalitat de cada dia”.

A més, Nomdedéu ha recalcat la necessitat de continuar treballant “per a aconseguir que les empreses reconeguen Labora com al principal actor relacionat amb el món de l’ocupació, perquè tenim entre nosaltres la gent més preparada”. Així mateix, el secretari autonòmic ha insistit en la idea de reforçar la territorialització de les polítiques públiques per l’ocupació.

Per la seua banda, Pablo Rovira, coordinador de LaboraLab, ha valorat “la motivació, la participació i el lideratge dels Espai Labora, i el seu personal, en totes les iniciatives dutes a terme, així com l’esforç comunicatiu desenvolupat per a animar a generar reflexió entre ciutadania i empreses”.

Fátima Navarro, tècnica de LaboraLab, ha exposat les dades i les idees extretes dels tallers participatius, entrevistes qualitatives i grups de discussió, insistint en la importància de comptar amb un departament psicològic per a fer costat a les persones demandants d’ocupació i en la necessitat de disposar en Labora de consultors d’empreses com a persona de referència per a assessorar i ajudar en els diversos tràmits relacionats amb els processos de selecció.

Activitats 2023

LaboraLab segueix la seua programació durant aquest any, centrant-se a continuar avançant cap a una concepció de l’entitat pública Labora més oberta, pròxima i moderna. Per a fer-ho, s’han posat en marxa ja, durant el primer quadrimestre de 2023, noves consultes interactives sobre formació, disponibles a través del web, mentre que en la segona part de l’any se centraran en la prospecció laboral i en l’últim quadrimestre, sobre cerca d’ocupació.

D’altra banda, s’han organitzat nous tallers participatius presencials amb ciutadania i personal Labora a les tres províncies de la Comunitat Valenciana entre els mesos d’abril i octubre de 2023, on s’abordaran les necessitats i els resultats extrets prèviament en les consultes interactives.

També tindran lloc els denominats Focus Groups, en línia amb empreses, agents socials i personal de Labora, amb l’objectiu d’analitzar a través de metodologia Design Thinking els resultats de les consultes interactives i les entrevistes qualitatives. En aquestes trobades es proposaran reptes i propostes de solucions i bones pràctiques per part dels participants, des de la seua visió i de manera reflexiva, per a millorar l’experiència dels usuaris en les temàtiques plantejades cada quadrimestre.

A més, tindran lloc seminaris web amb experts ponents, un dels quals sobre la revaloració del treball de cures i l’ocupació amb perspectiva de gènere i un altre sobre ocupabilitat en plataformes i treball en xarxa, tots dos oberts per a tota la ciutadania.

Així mateix, el mateix personal de Labora rebrà enguany informació i formació a través de seminaris web específics sobre comunicació eficaç, treball en equip i desconnexió digital, que busquen optimitzar processos i respostes del Servei Públic d’Ocupació i Formació de la Comunitat Valenciana.

Finalment, el secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha animat tot el personal intern, la ciutadania, els agents socials i les empreses a visitar el web i participar en les diverses accions d’aquest Laboratori de Suport a la Innovació i Modernització de Labora, “per a assolir entre tots l’excel·lència del Servei Públic d’Ocupació i Formació de la Comunitat Valenciana”.

Galeria d'imatges