Educació, Cultura i Esport
Curs 2023-2024

Educació publica el calendari d’admissió i matrícula en Formació Professional per al pròxim curs

27/03/2023
  • La presentació de sol·licituds d’admissió telemàtica, tant en FP Bàsica com en els estudis de grau mitjà i superior i en els cursos d’especialització, serà del 20 al 30 de maig
  • La novetat d’enguany és que l’alumnat de grau mitjà i superior, una vegada obtinguda la plaça, podrà fer la matrícula també en telematricula.es sense necessitat de desplaçar-se al centre educatiu 

      

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha publicat en el DOGV el calendari d’admissió i matriculació per al curs 2023-2024 dels nivells de FP impartits en centres sostinguts amb fons públics i que engloben tant l’FP Bàsica com les titulacions de grau mitjà i de grau superior, els cursos d’especialització, els programes formatius de qualificació bàsica (PFQB) i l’FP Bàsica de segona oportunitat, aquesta última dirigida a les persones beneficiàries del Pla d’ocupació juvenil.

La novetat d’enguany és que l’alumnat que opta a estudiar titulacions de grau mitjà i grau superior podrà completar, si així ho desitja, tot el procediment telemàtic d’admissió, matrícula inclosa, a través de la plataforma telematricula.es.

La presentació de sol·licituds d’admissió telemàtica en telematricula.es, tant en FP Bàsica com en els estudis de grau mitjà i superior i també en els cursos d’especialització, serà del 20 al 30 de maig.

En FP Bàsica, les llistes definitives de persones admeses es publicaran el 12 de juliol i la matrícula es farà de manera presencial en el centre on s’ha obtingut plaça del 13 al 18 de juliol. 

En el cas del grau mitjà i superior, el 20 de juliol, amb la publicació de les llistes definitives d’alumnat admés en cada centre, començarà la matriculació. Des d’aquest mateix dia fins al 26 de juliol, podran formalitzar la matrícula les famílies que opten per fer-ho en línia en el web telematricula.es, i del 21 al 27 de juliol, aquelles que vulguen fer-la de manera presencial en el centre educatiu.

Pel que fa als cursos d’especialització, coneguts també com els ‘màsters’ de l’FP perquè estan dissenyats per a aprofundir en la formació una vegada acabats els estudis de grau mitjà o grau superior, les llistes definitives de persones admeses es publicaran el 25 de juliol i la matriculació tindrà lloc del 6 al 12 de setembre de manera presencial en els centres educatius.

L’FP Bàsica de segona oportunitat va dirigida a totes les persones que han abandonat el sistema educatiu sense superar l’ESO i es troben inscrites en el Pla d’ocupació juvenil. La presentació de sol·licituds d’admissió telemàtica estarà oberta de l’11 al 16 de juliol i les llistes definitives de persones admeses es publicaran el 24 de juliol. La matriculació es farà de manera presencial en els centres educatius del 25 al 28 de juliol

Finalment, les sol·licituds d’admissió telemàtica per a cursar els PFQB podran presentar-se del 3 al 9 de juliol, mentre que les llistes definitives de persones admeses es publicaran el 21 de juliol. La matriculació tindrà lloc del 24 al 28 de juliol en els centres educatius. 

Tota la tramitació a través de ‘telematricula.es’

El procés d’admissió en els estudis d’FP el fa l’alumnat, o les seues famílies en el cas que les persones aspirants siguen menors d’edat, i se centra a aportar tota la informació i posar les opcions dels centres preferents per a poder fer la baremació i la determinació del centre educatiu. 

Aquest procediment es tramita de manera telemàtica en l’espai web telematricula.es. En aquests moments, la Conselleria treballa en l’actualització de la plataforma, que s’activarà en el calendari previst d’admissió que s’ha assenyalat. L’espai web inclourà tota la informació per a fer el procediment d’admissió telemàtic, així com les respostes a les preguntes freqüents que puguen sorgir per a fer el tràmit.

A més, en el portal web FP Valenciana que impulsa la Conselleria d'Educació, l’alumnat i les seues famílies, i també totes aquelles persones que vulguen reorientar la seua vida laboral, tenen al seu abast d’una manera clara, àgil i dinàmica tota la informació sobre els estudis d’FP i les possibilitats de futur que ofereixen. 

Què puc estudiar? On puc estudiar? A quines titulacions puc accedir amb els meus estudis? Totes aquestes preguntes, i moltes més, tenen resposta en el web fpvalenciana. A més, el portal incorpora un cercador de professions que ajuda a saber què s’ha d’estudiar per a tindre una formació adequada en el món laboral que interessa a cada persona.