Sanitat Universal i Salut Pública

Sanitat licita per 25,2 milions d’euros el projecte i les obres per a instal·lar l’equip de prototeràpia que ha donat Amancio Ortega

26/03/2023
Sanitat licita per 25,2 milions d’euros el projecte i les obres per a instal·lar l’equip de prototeràpia que ha donat Amancio Ortega
  • Es tramita de manera conjunta la redacció dels projectes i l'execució de les obres per a acurtar els terminis
  • L'edifici s'alçarà en una parcel·la que hi ha al costat de La Fe i estarà connectat amb l'hospital subterràniament
  • Quan l'estructura estiga avançada, començarà la instal·lació de l'equip, que donarà servei a la Comunitat Valenciana i a zones limítrofes

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha publicat en la plataforma de contractació la redacció del projecte i l’execució de les obres necessàries per a instal·lar als voltants de l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe de València l’equip de prototeràpia donat per la Fundació Amancio Ortega Gaona. L’import total ascendeix a 25.252.528,63 euros i el termini d’execució s’estima en 27 mesos.

Aquesta actuació es deriva del conveni subscrit entre el Ministeri de Sanitat, les conselleries competents en matèria de salut de la Comunitat Valenciana, el País Basc, Catalunya, Galícia, Andalusia, Canàries i Madrid i, d’altra banda, la Fundació Amancio Ortega.

L’acord preveu que l’entitat no lucrativa assumisca el cost de l’equipament, mentre que la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública es fa responsable de la inversió necessària per a instal·lar-lo, posar-lo en funcionament i també del manteniment.

Per tant, la Conselleria de Sanitat ha publicat en la plataforma de licitació tant la redacció dels projectes com l’execució de les obres per a la implantació de l’equip. La tramitació conjunta permetrà agilitzar els terminis per a posar-lo en marxa.

Pel que fa a la redacció dels projectes, l’import ascendeix a 996.761,76 euros i el termini previst de lliurament és de 6 mesos. L’obra, per la seua banda, costarà 24.255.766,87 euros i es preveu que estiga acabada en 21 mesos.

L’edifici s’alçarà en una parcel·la que hi ha a l’est de l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe i estarà connectat subterràniament amb el Servei d’Oncologia Radioteràpica.

Serà un edifici de 4.301,92 m² construïts i està previst simultaniejar-ne l’edificació, a partir del nové mes, amb la instal·lació de l’equip de prototeràpia i, d’aquesta manera, poder fer ús com més prompte millor d’aquesta tecnologia.

Tecnologia d’alta precisió i última generació contra el càncer

“L’equip de prototeràpia instal·lat a La Fe serà el primer de la xarxa pública valenciana i donarà servei als pacients de tota la Comunitat Valenciana, a més d’altres territoris limítrofs”, en paraules del conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez.

 “Aquest equip —hi afig el titular de Sanitat— és un dels més avançats que hi ha en aquests moments per a tractar alguns tumors, i està especialment indicat per a la població pediàtrica, la qual cosa situa la Comunitat Valenciana a l’avantguarda de la medicina i ens permet oferir una sanitat pública de la millor qualitat”.

De fet, es tracta d’una tecnologia d’alta precisió i última generació que s’utilitza en tumors oculars, espinals, de la base del crani i alguns cerebrals. També està indicada per a pacients amb llarga supervivència i, especialment, per a població pediàtrica, perquè en emprar protons, en comptes de raigs X (electrons), té un alliberament més localitzat de la radiació, una distribució millor de la dosi i menys irradiació de teixit sa circumdant.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats