Sanitat Universal i Salut Pública
Sanitat Universal

Sanitat incrementa la inversió per a l’ampliació de l’Hospital Militar de Quart de Poblet-Mislata als 37 milions i crearà un hospital de dia de salut mental de persones adultes

27/03/2023
Sanitat incrementa la inversió per a l’ampliació de l’Hospital Militar de Quart de Poblet-Mislata als 37 milions i crearà un hospital de dia de ...
  • Aquesta primera fase de les obres, que conclourà el juny de 2024, preveu la construcció de dos edificis i l'adaptació dels actuals
  • El futur hospital militar tindrà 160 llits d'hospitalització

El conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, ha visitat les obres de reforma i ampliació de l’Hospital Militar - Manuela Solís Clarás de Quart de Poblet-Mislata, i ha assenyalat que “s’ha incrementat el pressupost inicial destinat a les obres en 6 milions d’euros més, per la qual cosa, en aquesta primera fase, Sanitat invertirà més de 37 milions d’euros”.

En aquests moments, s’està duent a terme la primera fase de les obres d’ampliació de l’hospital militar, que està previst que concloguen el juny de 2024. Una vegada acabades, es preveu escometre la segona fase del projecte d’ampliació i millora del nou hospital, que tindrà una superfície de 28.000 metres quadrats.

De fet, la inversió inicial prevista era de 33 milions d’euros, però a causa de la pandèmia s’ha hagut de readaptar el projecte i fer modificacions de millora per a preparar l’hospital davant de possibles pandèmies futures, per la qual cosa s’ha incrementat el pressupost inicial en 6 milions d’euros més. En total, la inversió ascendeix a 37 milions d’euros.

Aquesta inversió permetrà crear un hospital dotat de 160 llits d’hospitalització, en concret 120 llits per a pacients crònics i de llarga estada i 40 llits per a pacients de salut mental. En aquesta primera fase se’n crearan 40 per a llarga estada i 40 per a salut mental; posteriorment, en una segona fase, es crearan els 80 llits restants.

A més, el centre comptarà amb serveis com ara rehabilitació amb zones de fisioteràpia, logopèdia, teràpia ocupacional i neuropsicologia.

Primera fase de les obres

En aquesta fase I de les obres s’està duent a terme la construcció de dos edificis nous, així com la readaptació i la modificació dels actuals per a adaptar-los a l’ús nou, atenció de pacients crònics i de salut mental. Un d’aquests edificis albergarà àrees de diagnòstic per imatge, magatzems i vestuaris; l’altre edifici està destinat a les àrees d’admissió i administració.

D’altra banda, en els edificis existents es faran obres en les cobertes i les façanes per a la impermeabilització i l’aïllament. Es tracta de cinc edificis, en un dels quals se situaran la sala d’actes, la cafeteria i les aules de formació; un altre edifici disposarà d’una sala polivalent, i en un altre edifici s’habilitarà l’àrea de Salut Mental. A més, es reformarà un altre edifici per a l’àrea de Rehabilitació i, finalment, un edifici per a les àrees de Convalescència i de Llarga Estada.

Així mateix, les obres preveuen la substitució dels ascensors, la urbanització dels accessos i els entorns dels edificis, així com la reforma dels jardins interiors i una millora de l’eficiència energètica i ambiental.

Hospital de dia de salut mental

Així mateix, el conseller de Sanitat ha destacat que “dins del nou recinte sanitari es crearà un nou hospital de dia de salut mental per a adults amb patologia psiquiàtrica greu i complexa, que podrà acollir un mínim de 20 pacients”. Aquest nou hospital de dia se situarà en una ala de la planta baixa de l’edifici actual del Centre d’Especialitats.

En aquest sentit, Mínguez ha assenyalat que “aquest nou espai destinat a salut mental, unit als 40 llits d’hospitalització per a salut mental que preveu el nou hospital militar, suposarà un avanç molt important en l’esforç que s’està duent a terme per part de la Generalitat, i de la Conselleria de Sanitat, per a reforçar i ampliar els recursos destinats a l’atenció de patologies relacionades amb la salut mental”.

D’aquesta manera, el nou hospital podrà donar resposta i cobertura a la població creixent de l’àrea metropolitana de València, i oferir una atenció millor quant a llarga estada o salut mental.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats